Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Bayern München (3-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 2 februari 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 2 februari 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Bayern München (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 3-1 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door L. Goretzka, waarmee FC Bayern München met 0-1 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Bailey, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut zette K. Volland zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Bayer 04 Leverkusen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 87 minuten werd de voorsprong voor Bayer 04 Leverkusen vergroot nadat L. Alario de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Bayer Leverkusen.

LIVE Bayer Leverkusen - Bayern München 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
34' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor C. Aránguiz Bayer 04 Leverkusen
36' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor J. Kimmich FC Bayern München
41' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt L. Goretzka met assist van T. Müller FC Bayern München 0-1
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel J. Baumgartlinger voor K. Havertz Bayer 04 Leverkusen
52' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor K. Coman FC Bayern München
53' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt L. Bailey Bayer 04 Leverkusen 1-1
63' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Volland met assist van K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen 2-1
74' Wissel FC Bayern München Wissel S. Gnabry voor T. Müller FC Bayern München
75' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Wendell Bayer 04 Leverkusen
77' Wissel FC Bayern München Wissel A. Davies voor J. Rodríguez FC Bayern München
79' Wissel FC Bayern München Wissel Renato Sanches voor Rafinha FC Bayern München
84' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor L. Bailey Bayer 04 Leverkusen
87' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt L. Alario met assist van J. Brandt Bayer 04 Leverkusen 3-1
92' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Bayern München
Opstellingen Bayer Leverkusen - Bayern München
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Peter Bosz
Coach Niko Kovač
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Bayern München

Bayer Leverkusen en Bayern München treffen elkaar in de 20e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Bayern München in de Bundesliga vond plaats op 15 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Bayern München favoriet. 18 keer wist de ploeg van Bayer Leverkusen te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Bayer Leverkusen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 3
Winst Bayern München 18
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 9e positie staat, terwijl we Bayern München terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.