Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Hertha BSC (3-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 22 december 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Hertha BSC. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Hertha BSC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Hertha BSC (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Hertha BSC is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 3-1 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door K. Volland, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Havertz op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 26e minuut wist Hertha BSC de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Torunarigha.

Na 49 minuten werd de voorsprong voor Bayer 04 Leverkusen vergroot nadat K. Havertz de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Bayer Leverkusen.

LIVE Bayer Leverkusen - Hertha BSC 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Hertha BSC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Volland met assist van C. Aránguiz Bayer 04 Leverkusen 1-0
23' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Havertz Bayer 04 Leverkusen 2-0
26' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt J. Torunarigha met assist van F. Lustenberger Hertha BSC 2-1
38' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor J. Torunarigha Hertha BSC
49' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Havertz met assist van C. Aránguiz Bayer 04 Leverkusen 3-1
54' Wissel Hertha BSC Wissel P. Pekarík voor M. Leckie Hertha BSC
70' Wissel Hertha BSC Wissel P. Köpke voor M. Mittelstädt Hertha BSC
72' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor K. Volland Bayer 04 Leverkusen
75' Wissel Hertha BSC Wissel V. Ibišević voor V. Darida Hertha BSC
76' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Bellarabi voor J. Brandt Bayer 04 Leverkusen
85' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel S. Bender voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Hertha BSC
Opstellingen Bayer Leverkusen - Hertha BSC
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Hertha BSC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hertha BSC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Hertha BSC

Bayer Leverkusen en Hertha BSC treffen elkaar in de 17e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Hertha BSC in de Bundesliga vond plaats op 10 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hertha BSC. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Hertha BSC slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 11
Winst Hertha BSC 7
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 10e positie staat, terwijl we Hertha BSC terugvinden op de 8e plaats.