Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig (2-4) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 6 april 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 6 april 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig (2-4)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Tobias Welz geëindigd in een 2-4 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. K. Havertz maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Bayer 04 Leverkusen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. RB Leipzig kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Sabitzer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 23e minuut zette K. Havertz zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Bayer 04 Leverkusen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 64 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Werner de 2-2 maakte voor RB Leipzig. In de 71e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van RB Leipzig speler E. Forsberg. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van RB Leipzig speler Matheus Cunha, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tobias Welz en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Penalty Bayer 04 Leverkusen Penalty K. Havertz Bayer 04 Leverkusen 1-0
16' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor C. Aránguiz Bayer 04 Leverkusen
17' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt M. Sabitzer RB Leipzig 1-1
23' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Havertz met assist van J. Baumgartlinger Bayer 04 Leverkusen 2-1
46' Wissel RB Leipzig Wissel Matheus Cunha voor A. Haidara RB Leipzig
46' Wissel RB Leipzig Wissel N. Mukiele voor L. Klostermann RB Leipzig
48' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
55' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor W. Orban RB Leipzig
64' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt T. Werner met assist van E. Forsberg RB Leipzig 2-2
71' Penalty RB Leipzig Penalty E. Forsberg RB Leipzig 2-3
72' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor J. Baumgartlinger Bayer 04 Leverkusen
81' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor K. Volland Bayer 04 Leverkusen
83' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Matheus Cunha met assist van T. Werner RB Leipzig 2-4
85' Wissel RB Leipzig Wissel D. Demme voor E. Forsberg RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig
Opstellingen Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.