Nabeschouwing Borussia Dortmund - Augsburg (4-3) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 6 oktober 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Augsburg (4-3)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Markus Schmidt geëindigd in een 4-3 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door A. Finnbogason, waarmee FC Augsburg met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Paco Alcácer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 71e minuut zette P. Max zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Augsburg de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Paco Alcácer de 2-2 maakte voor Borussia Dortmund. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Borussia Dortmund leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 84 minuten op voorsprong na een goal van M. Götze: 3-2. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 87e minuut was het M. Gregoritsch die FC Augsburg weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Borussia Dortmund dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was Paco Alcácer de gevierde man die de 4-3 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Markus Schmidt bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Augsburg 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor D. Baier FC Augsburg
22' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt A. Finnbogason FC Augsburg 0-1
42' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor A. Hahn FC Augsburg
52' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Reus Borussia Dortmund
54' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor R. Khedira FC Augsburg
59' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor J. Gouweleeuw FC Augsburg
59' Wissel Borussia Dortmund Wissel Paco Alcácer voor M. Philipp Borussia Dortmund
62' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 1-1
63' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Caiuby FC Augsburg
64' Wissel FC Augsburg Wissel F. Götze voor D. Baier FC Augsburg
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel Raphaël Guerreiro voor Jacob Bruun Larsen Borussia Dortmund
71' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt P. Max met assist van A. Hahn FC Augsburg 1-2
75' Wissel FC Augsburg Wissel J. Morávek voor A. Hahn FC Augsburg
77' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Götze voor J. Weigl Borussia Dortmund
79' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor A. Finnbogason FC Augsburg
80' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer met assist van Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund 2-2
83' Wissel FC Augsburg Wissel S. Córdova voor A. Finnbogason FC Augsburg
84' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Götze met assist van A. Hakimi Borussia Dortmund 3-2
87' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt M. Gregoritsch FC Augsburg 3-3
95' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor S. Córdova FC Augsburg
96' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer Borussia Dortmund 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Augsburg
Opstellingen Borussia Dortmund - Augsburg
De opstellingen van Borussia Dortmund en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.