Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (3-2) || Bundesliga

Zondag 24 februari 2019 - 18:00 uur

In de Bundesliga neemt Borussia Dortmund het zondag 24 februari 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Signal-Iduna-Park in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (3-2)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 3-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door D. Zagadou, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Bayer Leverkusen kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Volland, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut zette J. Sancho zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Borussia Dortmund de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de voorsprong voor Borussia Dortmund vergroot nadat M. Götze de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Bayer Leverkusen dat in de 75e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Tah de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Christian Dingert en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Goals
3
2
Balbezit
33%
67%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
9
13
Schoten op doel
4
4
Aanvallen
86
170
Gevaarlijke aanvallen
31
64
Passes
360
727
Overtredingen
10
9
Buitenspel
1
2
Corners
3
8
Wissels
3
1
LIVE Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
30' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt D. Zagadou met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 1-0
37' Doelpunt Bayer Leverkusen Doelpunt K. Volland met assist van K. Havertz Bayer Leverkusen 1-1
38' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van A. Diallo Borussia Dortmund 2-1
59' Gele kaart Bayer Leverkusen Gele kaart voor T. Jedvaj Bayer Leverkusen
60' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Götze Borussia Dortmund 3-1
70' Wissel Bayer Leverkusen Wissel L. Alario voor L. Bailey Bayer Leverkusen
74' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
75' Doelpunt Bayer Leverkusen Doelpunt J. Tah met assist van J. Brandt Bayer Leverkusen 3-2
75' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bruun Larsen voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Dahoud voor M. Götze Borussia Dortmund
90' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor Paco Alcácer Borussia Dortmund
95' Gele kaart Bayer Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer Leverkusen
Opstellingen Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Lucien Favre
Wissels Borussia Dortmund
# Speler Pos.
35 Marwin Hitz K
29 Marcel Schmelzer V
34 Jacob Bruun Larsen M
19 Mahmoud Dahoud M
27 Marius Wolf M
6 Thomas Delaney M
20 Maximilian Philipp A
Formatie 4-3-3
Coach Peter Bosz
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 23e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christian Dingert en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen elkaar treffen in de Bundesliga.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 0
Winst Bayer Leverkusen 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 1e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Bayer Leverkusen Live Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Live Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen kijken Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen kijken Live Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen stream Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Uitslag Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Statistieken Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Bundesliga 2018/2019 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen wedden Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen gokken Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Unibet