Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayern München (3-2) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 10 november 2018 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 10 november 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayern München (3-2)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Manuel Gräfe geëindigd in een 3-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door R. Lewandowski, waarmee FC Bayern München met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van M. Reus in de 49e minuut zorgde er even later voor dat Borussia Dortmund weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 52e minuut zette R. Lewandowski zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Bayern München de leiding in de wedstrijd nam.

Na 67 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Reus de 2-2 maakte voor Borussia Dortmund. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Borussia Dortmund dat in de 73e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Paco Alcácer de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manuel Gräfe en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Bayern München 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van S. Gnabry FC Bayern München 0-1
29' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor J. Weigl Borussia Dortmund
36' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Akanji Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Dahoud voor J. Weigl Borussia Dortmund
49' Penalty Borussia Dortmund Penalty M. Reus Borussia Dortmund 1-1
52' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van J. Kimmich FC Bayern München 1-2
55' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor F. Ribéry FC Bayern München
59' Wissel Borussia Dortmund Wissel Paco Alcácer voor M. Götze Borussia Dortmund
65' Wissel FC Bayern München Wissel N. Süle voor M. Hummels FC Bayern München
67' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van Ł. Piszczek Borussia Dortmund 2-2
73' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer met assist van A. Witsel Borussia Dortmund 3-2
74' Wissel FC Bayern München Wissel Renato Sanches voor S. Gnabry FC Bayern München
82' Wissel FC Bayern München Wissel S. Wagner voor T. Müller FC Bayern München
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Delaney voor J. Bruun Larsen Borussia Dortmund
87' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor N. Süle FC Bayern München
94' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor S. Wagner FC Bayern München
94' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Hitz Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Bayern München
Opstellingen Borussia Dortmund - Bayern München
De opstellingen van Borussia Dortmund en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.