Nabeschouwing Borussia Dortmund - Wolfsburg (2-0) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 30 maart 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 30 maart 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Wolfsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Wolfsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Wolfsburg (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Wolfsburg is onder leiding van scheidsrechter Markus Schmidt geëindigd in een 2-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 90e minuut door Paco Alcácer, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Borussia Dortmund opnieuw te scoren. In de 94e minuut was het Paco Alcácer die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Borussia Dortmund.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Wolfsburg 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Wolfsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor J. Brooks VfL Wolfsburg
17' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor M. Arnold VfL Wolfsburg
49' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Hakimi voor A. Diallo Borussia Dortmund
67' Wissel VfL Wolfsburg Wissel R. Steffen voor F. Klaus VfL Wolfsburg
74' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bruun Larsen voor A. Hakimi Borussia Dortmund
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Dahoud voor M. Götze Borussia Dortmund
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel D. Ginczek voor A. Mehmedi VfL Wolfsburg
90' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor William VfL Wolfsburg
90' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer Borussia Dortmund 1-0
94' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Wolfsburg
Opstellingen Borussia Dortmund - Wolfsburg
De opstellingen van Borussia Dortmund en Wolfsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Wolfsburg zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Wolfsburg

Borussia Dortmund en Wolfsburg treffen elkaar in de 27e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Markus Schmidt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Wolfsburg in de Bundesliga vond plaats op 3 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Wolfsburg slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Borussia Dortmund 15
Winst Wolfsburg 6
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 2e positie staat, terwijl we Wolfsburg terugvinden op de 6e plaats.