Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC (5-0) || Bundesliga

Zaterdag 30 maart 2019 - 18:30 uur

In de Bundesliga neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 30 maart 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Hertha BSC. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Hertha BSC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC (5-0)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Hertha BSC is onder leiding van scheidsrechter Sören Storks geëindigd in een 5-0 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door E. Forsberg, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Poulsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 56e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee Y. Poulsen zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam RB Leipzig geen gas terug, waardoor in de 62e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Y. Poulsen. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor RB Leipzig. Deze werd gescoord door A. Haidara in de 64e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sören Storks en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

Wedstrijdstatistieken Red Bull Leipzig - Hertha BSC
Goals
5
0
Balbezit
49%
51%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
22
6
Schoten op doel
9
0
Aanvallen
118
99
Gevaarlijke aanvallen
38
29
Passes
494
506
Overtredingen
7
7
Buitenspel
4
7
Corners
6
3
Wissels
3
3
LIVE Red Bull Leipzig - Hertha BSC 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Hertha BSC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor N. Stark Hertha BSC
17' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt E. Forsberg met assist van K. Kampl RB Leipzig 1-0
27' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van T. Werner RB Leipzig 2-0
42' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor N. Mukiele RB Leipzig
56' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van T. Werner RB Leipzig 3-0
59' Wissel Hertha BSC Wissel L. Klünter voor F. Lustenberger Hertha BSC
62' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van T. Adams RB Leipzig 4-0
64' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Haidara met assist van T. Werner RB Leipzig 5-0
65' Wissel RB Leipzig Wissel K. Laimer voor N. Mukiele RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel Matheus Cunha voor Y. Poulsen RB Leipzig
75' Wissel RB Leipzig Wissel M. Sabitzer voor E. Forsberg RB Leipzig
75' Wissel Hertha BSC Wissel M. Leckie voor S. Kalou Hertha BSC
77' Wissel Hertha BSC Wissel P. Skjelbred voor A. Maier Hertha BSC
Opstellingen Red Bull Leipzig - Hertha BSC
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Hertha BSC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Hertha BSC zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Ralf Rangnick
Formatie 3-4-1-2
Coach Pál Dárdai
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC

Red Bull Leipzig en Hertha BSC treffen elkaar in de 27e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sören Storks en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Red Bull Leipzig en Hertha BSC elkaar treffen in de Bundesliga.

Resultaat Aantal
Winst Red Bull Leipzig 0
Winst Hertha BSC 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 3e positie staat, terwijl we Hertha BSC terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Red Bull Leipzig - Hertha BSC Opstelling Red Bull Leipzig Opstelling Hertha BSC Live Red Bull Leipzig - Hertha BSC Live Red Bull Leipzig - Hertha BSC kijken Red Bull Leipzig - Hertha BSC kijken Live Red Bull Leipzig - Hertha BSC stream Red Bull Leipzig - Hertha BSC Fox Sports Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC Uitslag Red Bull Leipzig - Hertha BSC Statistieken Red Bull Leipzig - Hertha BSC Bundesliga 2018/2019 Red Bull Leipzig - Hertha BSC wedden Red Bull Leipzig - Hertha BSC gokken Red Bull Leipzig - Hertha BSC Unibet