Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Stuttgart (2-0) || Bundesliga 2018/2019

Vrijdag 23 november 2018 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayer Leverkusen het vrijdag 23 november 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Stuttgart. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Stuttgart live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Stuttgart (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Stuttgart is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 2-0 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 76e minuut door K. Volland, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 83e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Volland op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen.

LIVE Bayer Leverkusen - Stuttgart 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Stuttgart teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor C. Gentner VfB Stuttgart
18' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor T. Jedvaj Bayer 04 Leverkusen
34' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor Pablo Maffeo VfB Stuttgart
37' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor S. Bender Bayer 04 Leverkusen
39' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor L. Bender Bayer 04 Leverkusen
42' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor M. Kempf VfB Stuttgart
46' Wissel VfB Stuttgart Wissel E. Thommy voor Pablo Maffeo VfB Stuttgart
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel M. Weiser voor T. Jedvaj Bayer 04 Leverkusen
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor C. Aránguiz Bayer 04 Leverkusen
76' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Volland met assist van K. Havertz Bayer 04 Leverkusen 1-0
78' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Wendell voor L. Bender Bayer 04 Leverkusen
81' Wissel VfB Stuttgart Wissel G. Castro voor C. Gentner VfB Stuttgart
81' Wissel VfB Stuttgart Wissel C. Akolo voor D. Aogo VfB Stuttgart
83' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Volland met assist van K. Havertz Bayer 04 Leverkusen 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Stuttgart
Opstellingen Bayer Leverkusen - Stuttgart
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Stuttgart zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Stuttgart zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Coach
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Stuttgart

Bayer Leverkusen en Stuttgart treffen elkaar in de 12e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Schröder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Stuttgart in de Bundesliga vond plaats op 28 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Stuttgart. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Stuttgart slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 15
Winst Stuttgart 5
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 13e positie staat, terwijl we Stuttgart terugvinden op de 18e plaats.