Nabeschouwing Bayern München - Bayer Leverkusen (3-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 15 september 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayern München het zaterdag 15 september 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Bayer Leverkusen (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Tobias Welz geëindigd in een 3-1 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 5 minuten. Wendell maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Bayer 04 Leverkusen vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. FC Bayern München kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Tolisso, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 19e minuut zette A. Robben zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Bayern München de leiding in de wedstrijd nam.

In de 80e minuut werd K. Bellarabi van Bayer 04 Leverkusen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Bayer 04 Leverkusen het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 89 minuten werd de voorsprong voor FC Bayern München vergroot nadat J. Rodríguez de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Bayern München.

LIVE Bayern München - Bayer Leverkusen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Penalty Bayer 04 Leverkusen Penalty Wendell Bayer 04 Leverkusen 0-1
10' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt C. Tolisso FC Bayern München 1-1
19' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt A. Robben FC Bayern München 2-1
27' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel J. Brandt voor L. Bender Bayer 04 Leverkusen
42' Wissel FC Bayern München Wissel J. Rodríguez voor C. Tolisso FC Bayern München
55' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Wendell Bayer 04 Leverkusen
59' Wissel FC Bayern München Wissel Javi Martínez voor S. Gnabry FC Bayern München
73' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Bellarabi voor K. Volland Bayer 04 Leverkusen
80' Rode kaart Bayer 04 Leverkusen Rode kaart voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
82' Wissel FC Bayern München Wissel D. Alaba voor Rafinha FC Bayern München
83' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor L. Bailey Bayer 04 Leverkusen
89' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt J. Rodríguez met assist van Thiago Alcântara FC Bayern München 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Bayer Leverkusen
Opstellingen Bayern München - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Bayern München en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Voorbeschouwing Bayern München - Bayer Leverkusen

Bayern München en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 3e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Welz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 12 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Bayer Leverkusen slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayern München 17
Winst Bayer Leverkusen 3
Gelijkspel 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayern München op een 2e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 16e plaats.