Nabeschouwing Bayern München - Red Bull Leipzig (1-0) || Bundesliga 2018/2019

Woensdag 19 december 2018 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Bayern München het woensdag 19 december 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Red Bull Leipzig (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Marco Fritz geëindigd in een 1-0 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 83e minuut door F. Ribéry, waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. In de 91e minuut moest S. Ilsanker van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Marco Fritz een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest RB Leipzig verder met een speler minder. In de 92e minuut kreeg Renato Sanches van FC Bayern München voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en FC Bayern München de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Fritz, waardoor Bayern München de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Bayern München - Red Bull Leipzig 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor D. Demme RB Leipzig
28' Wissel FC Bayern München Wissel F. Ribéry voor S. Gnabry FC Bayern München
61' Wissel FC Bayern München Wissel Renato Sanches voor K. Coman FC Bayern München
64' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor K. Laimer RB Leipzig
79' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Renato Sanches FC Bayern München
81' Wissel RB Leipzig Wissel S. Ilsanker voor Bruma RB Leipzig
83' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt F. Ribéry met assist van Renato Sanches FC Bayern München 1-0
87' Wissel RB Leipzig Wissel Matheus Cunha voor K. Laimer RB Leipzig
88' Wissel RB Leipzig Wissel J. Augustin voor Y. Poulsen RB Leipzig
90' Wissel FC Bayern München Wissel Javi Martínez voor T. Müller FC Bayern München
91' Rode kaart RB Leipzig Rode kaart voor S. Ilsanker RB Leipzig
92' Tweede gele kaart FC Bayern München Tweede gele kaart voor Renato Sanches FC Bayern München
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Red Bull Leipzig
Opstellingen Bayern München - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Bayern München en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Niko Kovač
Coach Ralf Rangnick
Voorbeschouwing Bayern München - Red Bull Leipzig

Bayern München en Red Bull Leipzig treffen elkaar in de 16e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Fritz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Red Bull Leipzig in de Bundesliga vond plaats op 18 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Red Bull Leipzig slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayern München 3
Winst Red Bull Leipzig 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayern München op een 3e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 4e plaats.