Nabeschouwing Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach (2-1) || Bundesliga 2018/2019

Vrijdag 21 december 2018 - 20:30 uur



In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het vrijdag 21 december 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Borussia M'gladbach. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Borussia M'gladbach is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 2-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door J. Sancho, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Mönchengladbach kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Kramer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette M. Reus zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Borussia Dortmund de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix Zwayer, waardoor Borussia Dortmund dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach
Goals
2
1
Balbezit
54%
46%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
12
3
Schoten op doel
4
2
Aanvallen
126
91
Gevaarlijke aanvallen
56
30
Passes
692
585
Overtredingen
5
12
Buitenspel
2
3
Corners
4
2
Wissels
3
3
LIVE Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
34' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Götze voor Paco Alcácer Borussia Dortmund
42' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van M. Götze Borussia Dortmund 1-0
46' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt C. Kramer Borussia Mönchengladbach 1-1
54' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van M. Götze Borussia Dortmund 2-1
68' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel J. Hofmann voor C. Kramer Borussia Mönchengladbach
73' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel I. Traoré voor P. Herrmann Borussia Mönchengladbach
81' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel M. Cuisance voor F. Neuhaus Borussia Mönchengladbach
86' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor M. Cuisance Borussia Mönchengladbach
92' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor J. Sancho Borussia Dortmund
93' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bruun Larsen voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach
Opstellingen Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach
De opstellingen van Borussia Dortmund en Borussia M'gladbach zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia M'gladbach zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Wissels Borussia Dortmund
# Speler Pos.
35 Marwin Hitz K
3 Amos Pieper V
34 Jacob Bruun Larsen M
19 Mahmoud Dahoud M
10 Mario Götze M
27 Marius Wolf M
22 Christian Pulisic A
Formatie 4-3-3
Wissels Borussia M'gladbach
# Speler Pos.
21 Tobias Sippel K
24 Tony Jantschke V
3 Michael Lang V
23 Jonas Hofmann M
27 Mickaël Cuisance M
16 Ibrahima Traoré M
18 Josip Drmic A
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach

Borussia Dortmund en Borussia M'gladbach treffen elkaar in de 17e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Borussia M'gladbach in de Bundesliga vond plaats op 18 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Borussia M'gladbach slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 15
Winst Borussia M'gladbach 6
Gelijkspel 3
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 1e positie staat, terwijl we Borussia M'gladbach terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Borussia M'gladbach Live Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Live Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach kijken Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach kijken Live Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach stream Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Uitslag Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Statistieken Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Bundesliga 2018/2019 Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach wedden Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach gokken Borussia Dortmund - Borussia M'gladbach Unibet