Nabeschouwing Borussia Dortmund - Freiburg (2-0) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 1 december 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 1 december 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Freiburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Freiburg (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Freiburg is onder leiding van scheidsrechter Frank Willenborg geëindigd in een 2-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 40 minuten. M. Reus maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Borussia Dortmund vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Laat in de wedstrijd wist Borussia Dortmund opnieuw te scoren. In de 91e minuut was het Paco Alcácer die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Borussia Dortmund.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Freiburg 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Freiburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ö. Toprak voor D. Zagadou Borussia Dortmund
40' Penalty Borussia Dortmund Penalty M. Reus Borussia Dortmund 1-0
45' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor J. Haberer SC Freiburg
68' Wissel SC Freiburg Wissel Y. Ravet voor M. Frantz SC Freiburg
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel Paco Alcácer voor M. Götze Borussia Dortmund
77' Wissel SC Freiburg Wissel T. Kleindienst voor J. Gondorf SC Freiburg
78' Wissel SC Freiburg Wissel L. Höler voor N. Petersen SC Freiburg
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Philipp voor M. Reus Borussia Dortmund
89' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Ł. Piszczek Borussia Dortmund
91' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer met assist van Ł. Piszczek Borussia Dortmund 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Freiburg
Opstellingen Borussia Dortmund - Freiburg
De opstellingen van Borussia Dortmund en Freiburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Freiburg zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Freiburg

Borussia Dortmund en Freiburg treffen elkaar in de 13e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Frank Willenborg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Freiburg in de Bundesliga vond plaats op 27 januari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Freiburg slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Borussia Dortmund 13
Winst Freiburg 0
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 1e positie staat, terwijl we Freiburg terugvinden op de 11e plaats.