Nabeschouwing Borussia Dortmund - Nürnberg (7-0) || Bundesliga 2018/2019

Woensdag 26 september 2018 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het woensdag 26 september 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Nürnberg. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Nürnberg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Nürnberg (7-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Nürnberg is onder leiding van scheidsrechter Patrick Ittrich geëindigd in een 7-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Jacob Bruun Larsen, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Reus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee A. Hakimi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Borussia Dortmund geen gas terug, waardoor in de 58e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van M. Reus. De 5-0 voor Borussia Dortmund volgde even later in de 74e minuut nadat M. Akanji namens zijn team opnieuw wist te scoren. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 85e minuut was het J. Sancho van Borussia Dortmund wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Namens Borussia Dortmund mocht J. Weigl in de 88e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 7-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Patrick Ittrich bij een 7-0 eindstand in het voordeel van Borussia Dortmund, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Borussia Dortmund - Nürnberg 7-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Nürnberg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Nürnberg Gele kaart voor Y. Kubo Nürnberg
9' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Jacob Bruun Larsen met assist van C. Pulisic Borussia Dortmund 1-0
32' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van M. Philipp Borussia Dortmund 2-0
33' Gele kaart Nürnberg Gele kaart voor L. Mühl Nürnberg
49' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt A. Hakimi met assist van M. Reus Borussia Dortmund 3-0
58' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van Jacob Bruun Larsen Borussia Dortmund 4-0
62' Wissel Nürnberg Wissel E. Löwen voor R. Bauer Nürnberg
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel S. Kagawa voor M. Reus Borussia Dortmund
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Weigl voor A. Witsel Borussia Dortmund
70' Wissel Nürnberg Wissel M. Ishak voor A. Fuchs Nürnberg
74' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Sancho voor Jacob Bruun Larsen Borussia Dortmund
74' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Akanji Borussia Dortmund 5-0
85' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van T. Delaney Borussia Dortmund 6-0
88' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Weigl met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 7-0
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Nürnberg
Opstellingen Borussia Dortmund - Nürnberg
De opstellingen van Borussia Dortmund en Nürnberg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nürnberg zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.