Nabeschouwing Borussia Dortmund - Werder Bremen (2-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 15 december 2018 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 15 december 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Werder Bremen. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Werder Bremen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Werder Bremen (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Werder Bremen is onder leiding van scheidsrechter Guido Winkmann geëindigd in een 2-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Paco Alcácer, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Reus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut wist Werder Bremen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Kruse. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Werder Bremen kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Guido Winkmann, waardoor Borussia Dortmund dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Borussia Dortmund - Werder Bremen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Werder Bremen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Wissel Werder Bremen Wissel K. Möhwald voor D. Klaassen Werder Bremen
20' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Paco Alcácer met assist van Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund 1-0
27' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 2-0
35' Doelpunt Werder Bremen Doelpunt M. Kruse met assist van L. Augustinsson Werder Bremen 2-1
39' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor S. Langkamp Werder Bremen
47' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Delaney Borussia Dortmund
49' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor M. Harnik Werder Bremen
73' Wissel Werder Bremen Wissel Y. Ōsako voor M. Rashica Werder Bremen
80' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor K. Möhwald Werder Bremen
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Götze voor Paco Alcácer Borussia Dortmund
83' Wissel Werder Bremen Wissel J. Sargent voor M. Eggestein Werder Bremen
89' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor J. Sargent Werder Bremen
89' Wissel Borussia Dortmund Wissel C. Pulisic voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
92' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Philipp voor J. Sancho Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Werder Bremen
Opstellingen Borussia Dortmund - Werder Bremen
De opstellingen van Borussia Dortmund en Werder Bremen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Werder Bremen zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.