Nabeschouwing Freiburg - Augsburg (5-1) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 23 februari 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Freiburg het zaterdag 23 februari 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa Park Stadium in Freiburg.

Via de Freiburg - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Augsburg (5-1)

Het Bundesliga duel tussen Freiburg en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Tobias Welz geëindigd in een 5-1 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door N. Petersen, waarmee SC Freiburg met 1-0 de leiding nam. SC Freiburg vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Grifo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van SC Freiburg, waarmee N. Petersen zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 52 minuten deed R. Khedira iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Augsburg werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 64e minuut nadat L. Waldschmidt namens SC Freiburg de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 85e minuut en kwam op naam te staan van SC Freiburg speler F. Niederlechner, die daarmee tekende voor de 5-1. Na 91 minuten werd R. Oxford van FC Augsburg met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor FC Augsburg het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tobias Welz bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Freiburg.

LIVE Freiburg - Augsburg 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt N. Petersen met assist van A. Schwolow SC Freiburg 1-0
30' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt V. Grifo SC Freiburg 2-0
34' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor D. Baier FC Augsburg
43' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt N. Petersen met assist van V. Grifo SC Freiburg 3-0
46' Wissel FC Augsburg Wissel K. Danso voor D. Baier FC Augsburg
52' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt R. Khedira met assist van Ji Dong-Won FC Augsburg 3-1
61' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Koo Ja-Cheol FC Augsburg
64' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt L. Waldschmidt met assist van J. Haberer SC Freiburg 4-1
73' Wissel FC Augsburg Wissel F. Jensen voor P. Max FC Augsburg
76' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Ji Dong-Won FC Augsburg
81' Wissel SC Freiburg Wissel F. Niederlechner voor L. Waldschmidt SC Freiburg
85' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt F. Niederlechner met assist van J. Haberer SC Freiburg 5-1
86' Wissel SC Freiburg Wissel P. Stenzel voor C. Okoroji SC Freiburg
86' Wissel SC Freiburg Wissel J. Gondorf voor M. Frantz SC Freiburg
91' Rode kaart FC Augsburg Rode kaart voor R. Oxford FC Augsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Augsburg
Opstellingen Freiburg - Augsburg
De opstellingen van Freiburg en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.