Nabeschouwing Hannover 96 - Bayer Leverkusen (2-3) || Bundesliga 2018/2019

Zondag 10 maart 2019 - 18:00 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Hannover 96 het zondag 10 maart 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in HDI-Arena in Hannover.

Via de Hannover 96 - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hannover 96 - Bayer Leverkusen (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Hannover 96 en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Sören Storks geëindigd in een 2-3 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door K. Volland, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 0-1 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Volland op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut wist Hannover 96 de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Jonathas.

Na 73 minuten was het M. Weiser die de bal in eigen doel werkte, waardoor Hannover 96 op 2-2 kwam te staan. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Bayer 04 Leverkusen dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. Havertz de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sören Storks bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Bayer Leverkusen.

LIVE Hannover 96 - Bayer Leverkusen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hannover 96 - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor T. Jedvaj Bayer 04 Leverkusen
13' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Volland Bayer 04 Leverkusen 0-1
14' Gele kaart Hannover 96 Gele kaart voor K. Wimmer Hannover 96
28' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Volland met assist van J. Brandt Bayer 04 Leverkusen 0-2
46' Wissel Hannover 96 Wissel H. Weydandt voor Walace Hannover 96
51' Doelpunt Hannover 96 Doelpunt Jonathas met assist van G. Haraguchi Hannover 96 1-2
61' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel D. Kohr voor C. Aránguiz Bayer 04 Leverkusen
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Bellarabi voor L. Bailey Bayer 04 Leverkusen
68' Wissel Hannover 96 Wissel F. Muslija voor L. Maina Hannover 96
73' Eigen doelpunt Hannover 96 Eigen doelpunt M. Weiser Hannover 96 2-2
76' Gele kaart Hannover 96 Gele kaart voor M. Albornoz Hannover 96
87' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Havertz met assist van J. Brandt Bayer 04 Leverkusen 2-3
90' Wissel Hannover 96 Wissel Felipe voor J. Korb Hannover 96
92' Gele kaart Hannover 96 Gele kaart voor P. Schwegler Hannover 96
Video hoogtepunten en samenvatting Hannover 96 - Bayer Leverkusen
Opstellingen Hannover 96 - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Hannover 96 en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hannover 96 gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Hannover 96 - Bayer Leverkusen

Hannover 96 en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 25e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sören Storks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hannover 96 en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 20 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Bayer Leverkusen favoriet. 13 keer wist de ploeg van Hannover 96 te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Hannover 96. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hannover 96 3
Winst Bayer Leverkusen 13
Gelijkspel 9
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hannover 96 op een 17e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 6e plaats.