Nabeschouwing Hoffenheim - Mainz 05 (1-1) || Bundesliga 2018/2019

Zondag 23 december 2018 - 18:00 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Hoffenheim het zondag 23 december 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in PreZero Arena in Sinsheim.

Via de Hoffenheim - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hoffenheim - Mainz 05 (1-1)

De Bundesliga 2018/2019 wedstrijd tussen Hoffenheim en Mainz 05 geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door K. Demirbay, waarmee TSG Hoffenheim met 1-0 de leiding nam. FSV Mainz 05 kwam na 16 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van J. Mateta, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Hoffenheim - Mainz 05 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hoffenheim - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt K. Demirbay met assist van S. Zuber TSG Hoffenheim 1-0
16' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt J. Mateta FSV Mainz 05 1-1
41' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Hack voor M. Niakhate FSV Mainz 05
59' Wissel TSG Hoffenheim Wissel Á. Szalai voor N. Schulz TSG Hoffenheim
68' Wissel FSV Mainz 05 Wissel K. Onisiwo voor J. Mateta FSV Mainz 05
69' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor S. Zuber TSG Hoffenheim
73' Wissel TSG Hoffenheim Wissel P. Kadeřábek voor J. Brenet TSG Hoffenheim
74' Wissel FSV Mainz 05 Wissel R. Baku voor D. Latza FSV Mainz 05
78' Wissel TSG Hoffenheim Wissel R. Nelson voor S. Zuber TSG Hoffenheim
Video hoogtepunten en samenvatting Hoffenheim - Mainz 05
Opstellingen Hoffenheim - Mainz 05
De opstellingen van Hoffenheim en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hoffenheim gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Hoffenheim - Mainz 05

Hoffenheim en Mainz 05 treffen elkaar in de 17e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sascha Stegemann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hoffenheim en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 10 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hoffenheim. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Mainz 05 favoriet. 7 keer wist de ploeg van Hoffenheim te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Hoffenheim. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hoffenheim 6
Winst Mainz 05 7
Gelijkspel 5
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hoffenheim op een 7e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.