Nabeschouwing Schalke 04 - Nürnberg (5-2) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 24 november 2018 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Schalke 04 het zaterdag 24 november 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Nürnberg. De wedstrijd wordt gespeeld in Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Via de Schalke 04 - Nürnberg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schalke 04 - Nürnberg (5-2)

Het Bundesliga duel tussen Schalke 04 en Nürnberg is onder leiding van scheidsrechter Guido Winkmann geëindigd in een 5-2 overwinning voor Schalke 04. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door S. Skrzybski, waarmee Schalke 04 met 1-0 de leiding nam. Schalke 04 vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Harit op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist Nürnberg de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Palacios.

In de 67e minuut moest Nürnberg verder met een man minder, nadat R. Bauer een tweede gele kaart kreeg. Na 70 minuten werd de voorsprong voor Schalke 04 vergroot nadat G. Burgstaller de 3-1 wist te scoren. Nürnberg verkleinde in de 78e minuut de achterstand doordat A. Zreľák de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Even later viel in de 84e minuut opnieuw een doelpunt. Het was S. Skrzybski van Schalke 04 die de score op 4-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door B. Oczipka van Schalke 04 die daarmee in de 93e minuut de eindstand bepaalde: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Guido Winkmann bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Schalke 04.

LIVE Schalke 04 - Nürnberg 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schalke 04 - Nürnberg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Nürnberg Gele kaart voor R. Bauer Nürnberg
26' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt S. Skrzybski met assist van D. Caligiuri Schalke 04 1-0
32' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt A. Harit Schalke 04 2-0
38' Doelpunt Nürnberg Doelpunt F. Palacios Nürnberg 2-1
40' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor B. Stambouli Schalke 04
44' Wissel Nürnberg Wissel F. Bredlow voor C. Mathenia Nürnberg
67' Tweede gele kaart Nürnberg Tweede gele kaart voor R. Bauer Nürnberg
70' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt G. Burgstaller met assist van D. Caligiuri Schalke 04 3-1
71' Wissel Nürnberg Wissel A. Zreľák voor M. Ishak Nürnberg
78' Doelpunt Nürnberg Doelpunt A. Zreľák Nürnberg 3-2
79' Wissel Nürnberg Wissel V. Misidjan voor Y. Kubo Nürnberg
80' Wissel Schalke 04 Wissel Omar Mascarell voor S. Rudy Schalke 04
84' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt S. Skrzybski met assist van D. Caligiuri Schalke 04 4-2
86' Wissel Schalke 04 Wissel A. Schöpf voor A. Harit Schalke 04
88' Wissel Schalke 04 Wissel H. Wright voor S. Skrzybski Schalke 04
93' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt B. Oczipka met assist van Omar Mascarell Schalke 04 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Schalke 04 - Nürnberg
Opstellingen Schalke 04 - Nürnberg
De opstellingen van Schalke 04 en Nürnberg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Schalke 04 gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Nürnberg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach
Voorbeschouwing Schalke 04 - Nürnberg

Schalke 04 en Nürnberg treffen elkaar in de 12e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guido Winkmann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Schalke 04 en Nürnberg in de Bundesliga vond plaats op 10 mei 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Schalke 04. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Schalke 04 favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Nürnberg slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Schalke 04 9
Winst Nürnberg 3
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Schalke 04 op een 14e positie staat, terwijl we Nürnberg terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.