Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Augsburg (5-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 22 januari 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 22 januari 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Augsburg (5-1)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Daniel Schlager geëindigd in een 5-1 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door K. Bellarabi, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Diaby op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist FC Augsburg de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Maier.

Na 65 minuten werd de voorsprong voor Bayer 04 Leverkusen vergroot nadat M. Diaby de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 69e minuut nadat M. Diaby namens Bayer 04 Leverkusen de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 81e minuut en kwam op naam te staan van Bayer 04 Leverkusen speler L. Alario, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniel Schlager en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Bayer Leverkusen.

LIVE Bayer Leverkusen - Augsburg 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
9' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Bellarabi met assist van M. Bakker Bayer 04 Leverkusen 1-0
24' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt M. Diaby met assist van A. Adli Bayer 04 Leverkusen 2-0
43' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor M. Pedersen FC Augsburg
46' Wissel FC Augsburg Wissel A. Zeqiri voor R. Vargas FC Augsburg
46' Wissel FC Augsburg Wissel L. Gunther voor M. Pedersen FC Augsburg
52' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor F. Uduokhai FC Augsburg
57' Wissel FC Augsburg Wissel F. Niederlechner voor R. Pepi FC Augsburg
62' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt A. Maier FC Augsburg 2-1
65' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt M. Diaby Bayer 04 Leverkusen 3-1
69' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt M. Diaby met assist van J. Frimpong Bayer 04 Leverkusen 4-1
70' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor P. Schick Bayer 04 Leverkusen
70' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel C. Aranguiz voor A. Adli Bayer 04 Leverkusen
74' Wissel FC Augsburg Wissel A. Hahn voor M. Gregoritsch FC Augsburg
74' Wissel FC Augsburg Wissel R. Framberger voor R. Gumny FC Augsburg
78' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel T. Fosu-Mensah voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
81' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt L. Alario met assist van R. Andrich Bayer 04 Leverkusen 5-1
82' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Retsos voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
82' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Z. Sertdemir voor F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Augsburg
Opstellingen Bayer Leverkusen - Augsburg
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Gerardo Seoane
Coach Markus Weinzierl
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Augsburg

Bayer Leverkusen en Augsburg treffen elkaar in de 20e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Schlager en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Augsburg in de Bundesliga vond plaats op 28 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Augsburg slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 14
Winst Augsburg 0
Gelijkspel 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 3e positie staat, terwijl we Augsburg terugvinden op de 16e plaats.