Nabeschouwing Greuther Fürth - Red Bull Leipzig (1-6) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 13 maart 2022 - 19:30 uur



In de Bundesliga 2021/2022 neemt Greuther Fürth het zondag 13 maart 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Ronhof Thomas Sommer in Fürth.

Via de Greuther Fürth - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Greuther Fürth - Red Bull Leipzig (1-6)

Het Bundesliga duel tussen Greuther Fürth en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Sven Jablonski geëindigd in een 1-6 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. SpVgg Greuther Fürth kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van J. Leweling. RB Leipzig kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Silva, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 32e minuut zette E. Forsberg zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee RB Leipzig de leiding in de wedstrijd nam.

Na 35 minuten werd de voorsprong voor RB Leipzig vergroot nadat K. Laimer de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 45e minuut nadat B. Henrichs namens RB Leipzig de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 59e minuut was het M. Simakan van RB Leipzig wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens RB Leipzig mocht C. Nkunku in de 69e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sven Jablonski en eindigde de wedstrijd dus met een 1-6 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

Wedstrijdstatistieken Greuther Fürth - Red Bull Leipzig
Goals
1
6
Balbezit
47%
53%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
7
12
Schoten op doel
1
6
Aanvallen
84
142
Gevaarlijke aanvallen
28
44
Passes
515
592
Overtredingen
9
8
Buitenspel
1
1
Corners
0
2
Wissels
5
5
LIVE Greuther Fürth - Red Bull Leipzig 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Greuther Fürth - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt SpVgg Greuther Fürth Doelpunt J. Leweling SpVgg Greuther Fürth 1-0
17' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Silva met assist van Angelino RB Leipzig 1-1
23' Gele kaart SpVgg Greuther Fürth Gele kaart voor J. Willems SpVgg Greuther Fürth
32' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt E. Forsberg met assist van C. Nkunku RB Leipzig 1-2
35' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt K. Laimer met assist van C. Nkunku RB Leipzig 1-3
45' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt B. Henrichs met assist van Angelino RB Leipzig 1-4
46' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel G. Itter voor J. Willems SpVgg Greuther Fürth
46' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel T. Tillman voor J. Green SpVgg Greuther Fürth
59' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt M. Simakan met assist van E. Forsberg RB Leipzig 1-5
59' Wissel RB Leipzig Wissel M. Halstenberg voor J. Gvardiol RB Leipzig
59' Wissel RB Leipzig Wissel D. Szoboszlai voor A. Haidara RB Leipzig
69' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van E. Forsberg RB Leipzig 1-6
70' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor C. Nkunku RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel H. Novoa Ramos voor Angelino RB Leipzig
73' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel D. Abiama voor H. Nielsen SpVgg Greuther Fürth
73' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel T. Raschl voor P. Seguin SpVgg Greuther Fürth
75' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel S. Asta voor M. Bauer SpVgg Greuther Fürth
78' Wissel RB Leipzig Wissel T. Adams voor K. Laimer RB Leipzig
87' Gele kaart SpVgg Greuther Fürth Gele kaart voor D. Abiama SpVgg Greuther Fürth
Video hoogtepunten en samenvatting Greuther Fürth - Red Bull Leipzig
Opstellingen Greuther Fürth - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Greuther Fürth en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Greuther Fürth gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Stefan Leitl
Wissels Greuther Fürth
# Speler Pos.
30 Sascha Burchert K
2 Simon Asta V
27 Gian-Luca Itter V
20 Tobias Raschl M
21 Timothy Tillman M
11 Dickson Abiama A
Formatie 3-4-1-2
Coach Domenico Tedesco
Voorbeschouwing Greuther Fürth - Red Bull Leipzig

Greuther Fürth en Red Bull Leipzig treffen elkaar in de 26e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sven Jablonski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Greuther Fürth en Red Bull Leipzig in de Bundesliga vond plaats op 23 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Red Bull Leipzig favoriet. 1 keer wist de ploeg van Greuther Fürth te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Greuther Fürth. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Greuther Fürth 0
Winst Red Bull Leipzig 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Greuther Fürth op een 18e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Greuther Fürth - Red Bull Leipzig Opstelling Greuther Fürth Opstelling Red Bull Leipzig Live Greuther Fürth - Red Bull Leipzig Live Greuther Fürth - Red Bull Leipzig kijken Greuther Fürth - Red Bull Leipzig kijken Live Greuther Fürth - Red Bull Leipzig stream Greuther Fürth - Red Bull Leipzig Fox Sports Nabeschouwing Greuther Fürth - Red Bull Leipzig Uitslag Greuther Fürth - Red Bull Leipzig Statistieken Greuther Fürth - Red Bull Leipzig Bundesliga 2021/2022 Greuther Fürth - Red Bull Leipzig wedden Greuther Fürth - Red Bull Leipzig gokken Greuther Fürth - Red Bull Leipzig Unibet