Nabeschouwing Hertha BSC - Stuttgart (2-0) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 24 april 2022 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Hertha BSC het zondag 24 april 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Stuttgart. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiastadion Berlin in Berlin.

Via de Hertha BSC - Stuttgart live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hertha BSC - Stuttgart (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Hertha BSC en Stuttgart is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 2-0 overwinning voor Hertha BSC. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Hertha BSC kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van D. Selke. Laat in de wedstrijd wist Hertha BSC opnieuw te scoren. In de 93e minuut was het I. Belfodil die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Hertha BSC.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Hertha BSC.

LIVE Hertha BSC - Stuttgart 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hertha BSC - Stuttgart teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt D. Selke met assist van M. Plattenhardt Hertha BSC 1-0
24' Wissel VfB Stuttgart Wissel E. Thommy voor P. Stenzel VfB Stuttgart
41' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor W. Endo VfB Stuttgart
46' Wissel Hertha BSC Wissel F. Bjorkan voor M. Plattenhardt Hertha BSC
63' Wissel Hertha BSC Wissel M. Mittelstadt voor S. Serdar Hertha BSC
63' Wissel Hertha BSC Wissel I. Belfodil voor K. Boateng Hertha BSC
64' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor V. Darida Hertha BSC
71' Wissel VfB Stuttgart Wissel A. Tibidi voor O. Mangala VfB Stuttgart
74' Wissel Hertha BSC Wissel N. Stark voor V. Darida Hertha BSC
78' Wissel Hertha BSC Wissel J. Ekkelenkamp voor D. Selke Hertha BSC
87' Wissel VfB Stuttgart Wissel T. Coulibaly voor T. Tomas VfB Stuttgart
87' Wissel VfB Stuttgart Wissel E. Millot voor C. Fuhrich VfB Stuttgart
93' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt I. Belfodil met assist van M. Mittelstadt Hertha BSC 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Hertha BSC - Stuttgart
Opstellingen Hertha BSC - Stuttgart
De opstellingen van Hertha BSC en Stuttgart zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hertha BSC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Stuttgart zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Hertha BSC - Stuttgart

Hertha BSC en Stuttgart treffen elkaar in de 31e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Brych en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hertha BSC en Stuttgart in de Bundesliga vond plaats op 5 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Hertha BSC favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Stuttgart slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Hertha BSC 10
Winst Stuttgart 8
Gelijkspel 7
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hertha BSC op een 15e positie staat, terwijl we Stuttgart terugvinden op de 16e plaats.