Nabeschouwing Mainz 05 - Union Berlin (1-2) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 3 oktober 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Mainz 05 het zondag 3 oktober 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in OPEL ARENA in Mainz.

Via de Mainz 05 - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mainz 05 - Union Berlin (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Mainz 05 en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 1-2 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door M. Ingvartsen, waarmee FSV Mainz 05 met 1-0 de leiding nam. FC Union Berlin kwam in de 69e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Awoniyi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette T. Awoniyi zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Union Berlin de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 92e minuut moest FSV Mainz 05 verder met een man minder, nadat D. Kohr een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tobias Stieler, waardoor Union Berlin dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Mainz 05 - Union Berlin 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mainz 05 - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Wissel FSV Mainz 05 Wissel D. Nemeth voor J. St. Juste FSV Mainz 05
39' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt M. Ingvartsen met assist van K. Onisiwo FSV Mainz 05 1-0
47' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor G. Haraguchi FC Union Berlin
62' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor G. Haraguchi FC Union Berlin
65' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor R. Knoche FC Union Berlin
67' Wissel FSV Mainz 05 Wissel J. Boetius voor M. Ingvartsen FSV Mainz 05
67' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Stach voor J. Burkardt FSV Mainz 05
69' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt T. Awoniyi met assist van M. Kruse FC Union Berlin 1-1
73' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt T. Awoniyi met assist van K. Behrens FC Union Berlin 1-2
75' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor D. Kohr FSV Mainz 05
76' Wissel FSV Mainz 05 Wissel M. Niakhate voor D. Brosinski FSV Mainz 05
76' Wissel FSV Mainz 05 Wissel K. Stoger voor L. Barreiro FSV Mainz 05
79' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor G. Promel FC Union Berlin
82' Wissel FC Union Berlin Wissel A. Voglsammer voor T. Awoniyi FC Union Berlin
82' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor M. Kruse FC Union Berlin
83' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Mohwald voor M. Kruse FC Union Berlin
92' Tweede gele kaart FSV Mainz 05 Tweede gele kaart voor D. Kohr FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Mainz 05 - Union Berlin
Opstellingen Mainz 05 - Union Berlin
De opstellingen van Mainz 05 en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mainz 05 gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Bo Svensson
Formatie 3-4-1-2
Coach Urs Fischer
Voorbeschouwing Mainz 05 - Union Berlin

Mainz 05 en Union Berlin treffen elkaar in de 7e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mainz 05 en Union Berlin in de Bundesliga vond plaats op 6 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Mainz 05. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Union Berlin favoriet. 2 keer wist de ploeg van Mainz 05 te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Mainz 05. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mainz 05 1
Winst Union Berlin 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mainz 05 op een 8e positie staat, terwijl we Union Berlin terugvinden op de 10e plaats.