Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Köln (3-1) || Bundesliga 2021/2022

Vrijdag 11 februari 2022 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Red Bull Leipzig het vrijdag 11 februari 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Köln (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Köln is onder leiding van scheidsrechter Florian Badstübner geëindigd in een 3-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door C. Nkunku, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Olmo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee Angelino zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 91 minuten deed T. Lemperle iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Köln werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor FC Köln echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Köln 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Thielmann FC Köln
25' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku RB Leipzig 1-0
35' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor T. Hubers FC Köln
54' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt D. Olmo met assist van A. Haidara RB Leipzig 2-0
57' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Angelino met assist van D. Olmo RB Leipzig 3-0
62' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor J. Gvardiol RB Leipzig
62' Wissel FC Köln Wissel M. Uth voor O. Duda FC Köln
62' Wissel FC Köln Wissel D. Ljubicic voor F. Kainz FC Köln
62' Wissel FC Köln Wissel K. Schindler voor J. Thielmann FC Köln
64' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor A. Silva RB Leipzig
64' Wissel RB Leipzig Wissel E. Forsberg voor D. Olmo RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel D. Szoboszlai voor K. Laimer RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel M. Simakan voor L. Klostermann RB Leipzig
78' Wissel RB Leipzig Wissel N. Mukiele voor Angelino RB Leipzig
85' Wissel FC Köln Wissel T. Ostrak voor E. Skhiri FC Köln
85' Wissel FC Köln Wissel T. Lemperle voor S. Andersson FC Köln
91' Doelpunt FC Köln Doelpunt T. Lemperle met assist van M. Uth FC Köln 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Köln
Opstellingen Red Bull Leipzig - Köln
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Köln zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Domenico Tedesco
Coach Steffen Baumgart
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Köln

Red Bull Leipzig en Köln treffen elkaar in de 22e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florian Badstübner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Köln in de Bundesliga vond plaats op 18 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Köln slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 4
Winst Köln 2
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 7e positie staat, terwijl we Köln terugvinden op de 6e plaats.