Nabeschouwing Union Berlin - Borussia Dortmund (0-3) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 13 februari 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Union Berlin het zondag 13 februari 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Borussia Dortmund (0-3)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Matthias Jöllenbeck geëindigd in een 0-3 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door M. Reus, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Reus op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee R. Guerreiro zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matthias Jöllenbeck, waardoor Borussia Dortmund dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Union Berlin - Borussia Dortmund 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van M. Dahoud Borussia Dortmund 0-1
25' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van D. Malen Borussia Dortmund 0-2
35' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor T. Baumgartl FC Union Berlin
39' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor J. Brandt Borussia Dortmund
61' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor T. Awoniyi FC Union Berlin
61' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Mohwald voor L. Oztunali FC Union Berlin
71' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt R. Guerreiro Borussia Dortmund 0-3
72' Wissel FC Union Berlin Wissel A. Ujah voor S. Michel FC Union Berlin
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor M. Dahoud Borussia Dortmund
75' VAR: Afgekeurd doelpunt K. Möhwald Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding K. Möhwald FC Union Berlin
76' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor K. Mohwald FC Union Berlin
78' Wissel FC Union Berlin Wissel J. Ryerson voor C. Trimmel FC Union Berlin
78' Wissel FC Union Berlin Wissel A. Schafer voor S. Becker FC Union Berlin
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor D. Malen Borussia Dortmund
90' Wissel Borussia Dortmund Wissel Reinier voor J. Brandt Borussia Dortmund
90' Wissel Borussia Dortmund Wissel N. Schulz voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
90' Wissel Borussia Dortmund Wissel S. Tigges voor M. Reus Borussia Dortmund
92' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor R. Knoche FC Union Berlin
95' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor A. Schafer FC Union Berlin
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Borussia Dortmund
Opstellingen Union Berlin - Borussia Dortmund
De opstellingen van Union Berlin en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.