In de Bundesliga neemt Wolfsburg het zaterdag 14 augustus 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bochum. De wedstrijd wordt gespeeld in VOLKSWAGEN ARENA in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Bochum live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Bochum (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Bochum is onder leiding van scheidsrechter Frank Willenborg geëindigd in een 1-0 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor R. Tesche in de 4e minuut, waardoor VfL Bochum 1848 met een man minder kwam te staan. VfL Wolfsburg kreeg via W. Weghorst in de 5e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Frank Willenborg de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. De eerste goal werd in de 22e minuut gemaakt door W. Weghorst waardoor VfL Wolfsburg met 1-0 aan de leiding kwam.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Wolfsburg.

Wedstrijdstatistieken Wolfsburg - Bochum
Goals
1
0
Balbezit
61%
39%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
18
7
Schoten op doel
9
1
Aanvallen
140
74
Gevaarlijke aanvallen
60
43
Passes
541
344
Overtredingen
9
6
Buitenspel
2
2
Corners
5
2
Wissels
4
3
LIVE Wolfsburg - Bochum 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Bochum teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Rode kaart VfL Bochum 1848 Rode kaart voor R. Tesche VfL Bochum 1848
5' Penalty gemist VfL Wolfsburg Penalty gemist W. Weghorst VfL Wolfsburg
22' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt W. Weghorst VfL Wolfsburg 1-0
29' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor M. Leitsch VfL Bochum 1848
46' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel M. Pantovic voor T. Asano VfL Bochum 1848
70' Wissel VfL Wolfsburg Wissel O. Marmoush voor R. Steffen VfL Wolfsburg
78' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel H. Bockhorn voor C. Gamboa VfL Bochum 1848
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel J. Guilavogui voor X. Schlager VfL Wolfsburg
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Y. Gerhardt voor M. Philipp VfL Wolfsburg
87' Wissel VfL Wolfsburg Wissel A. Mehmedi voor J. Roussillon VfL Wolfsburg
88' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor E. Rexhbecaj VfL Bochum 1848
89' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel S. Ganvoula voor V. Lampropoulos VfL Bochum 1848
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Bochum
Opstellingen Wolfsburg - Bochum
De opstellingen van Wolfsburg en Bochum zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bochum zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Mark van Bommel
Voorbeschouwing Wolfsburg - Bochum

Wolfsburg en Bochum treffen elkaar in de 1e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Frank Willenborg en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Bundesliga seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Wolfsburg en Bochum in de Bundesliga vond plaats op 6 maart 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolfsburg. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Wolfsburg favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Bochum slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Wolfsburg 4
Winst Bochum 2
Gelijkspel 2
Totaal 8

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Wolfsburg - Bochum Opstelling Wolfsburg Opstelling Bochum Live Wolfsburg - Bochum Live Wolfsburg - Bochum kijken Wolfsburg - Bochum kijken Live Wolfsburg - Bochum stream Wolfsburg - Bochum Fox Sports Nabeschouwing Wolfsburg - Bochum Uitslag Wolfsburg - Bochum Statistieken Wolfsburg - Bochum Bundesliga 2021/2022 Wolfsburg - Bochum wedden Wolfsburg - Bochum gokken Wolfsburg - Bochum Unibet