Nabeschouwing Augsburg - Red Bull Leipzig (3-3) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Augsburg het zaterdag 22 oktober 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in WWK Arena in Augsburg.

Via de Augsburg - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Augsburg - Red Bull Leipzig (3-3)

De Bundesliga 2022/2023 wedstrijd tussen Augsburg en Red Bull Leipzig geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 34 minuten. M. Berisha maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Augsburg vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Augsburg vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Demirovic op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut volgde een derde treffer van FC Augsburg, waarmee R. Vargas zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

In de 66e minuut moest FC Augsburg verder met een man minder, nadat Iago een tweede gele kaart kreeg. Na 73 minuten deed A. Silva iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van RB Leipzig werd verkleind tot 3-1. RB Leipzig verkleinde in de 89e minuut de achterstand doordat C. Nkunku de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat H. Novoa Ramos RB Leipzig weer op 3-3 zette in de 90e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Schröder bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Augsburg - Red Bull Leipzig 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Augsburg - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor A. Silva RB Leipzig
22' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor M. Berisha FC Augsburg
34' Penalty FC Augsburg Penalty M. Berisha FC Augsburg 1-0
37' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor E. Demirovic FC Augsburg
51' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt E. Demirovic met assist van M. Berisha FC Augsburg 2-0
59' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor K. Kampl RB Leipzig
59' Wissel RB Leipzig Wissel C. Nkunku voor Y. Poulsen RB Leipzig
60' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor C. Gruezo FC Augsburg
64' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt R. Vargas met assist van M. Berisha FC Augsburg 3-0
65' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Iago FC Augsburg
66' Tweede gele kaart FC Augsburg Tweede gele kaart voor Iago FC Augsburg
73' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Silva met assist van D. Szoboszlai RB Leipzig 3-1
73' Wissel RB Leipzig Wissel H. Novoa Ramos voor B. Henrichs RB Leipzig
74' Wissel FC Augsburg Wissel R. Framberger voor M. Berisha FC Augsburg
78' Wissel FC Augsburg Wissel D. Caligiuri voor M. Pedersen FC Augsburg
80' Wissel RB Leipzig Wissel D. Olmo voor E. Forsberg RB Leipzig
83' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor J. Gouweleeuw FC Augsburg
87' Wissel FC Augsburg Wissel A. Maier voor F. Niederlechner FC Augsburg
89' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku RB Leipzig 3-2
90' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt H. Novoa Ramos RB Leipzig 3-3
93' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor E. Rexhbecaj FC Augsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Augsburg - Red Bull Leipzig
Opstellingen Augsburg - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Augsburg en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Augsburg gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.