Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Bayern München (1-5) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 17 oktober 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Bayer Leverkusen het zondag 17 oktober 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Bayern München (1-5)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Sven Jablonski geëindigd in een 1-5 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-5 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Bayern München kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van R. Lewandowski. FC Bayern München vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Lewandowski op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 34e minuut volgde een derde treffer van FC Bayern München, waarmee T. Muller zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Bayern München geen gas terug, waardoor in de 35e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van S. Gnabry. De 0-5 voor FC Bayern München volgde even later in de 37e minuut nadat S. Gnabry namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 55e minuut en kwam op naam te staan van Bayer 04 Leverkusen speler P. Schick, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sven Jablonski en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Bayer Leverkusen - Bayern München 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van D. Upamecano FC Bayern München 0-1
30' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van A. Davies FC Bayern München 0-2
34' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt T. Muller met assist van N. Sule FC Bayern München 0-3
35' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt S. Gnabry met assist van T. Muller FC Bayern München 0-4
37' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt S. Gnabry met assist van L. Goretzka FC Bayern München 0-5
40' Wissel FC Bayern München Wissel J. Stanisic voor A. Davies FC Bayern München
46' Wissel FC Bayern München Wissel M. Sabitzer voor L. Goretzka FC Bayern München
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel E. Tapsoba voor Paulinho Bayer 04 Leverkusen
55' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt P. Schick met assist van F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen 1-5
64' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Bellarabi voor J. Frimpong Bayer 04 Leverkusen
64' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Adli voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
64' Wissel FC Bayern München Wissel J. Musiala voor R. Lewandowski FC Bayern München
64' Wissel FC Bayern München Wissel K. Coman voor T. Muller FC Bayern München
72' Wissel FC Bayern München Wissel O. Richards voor N. Sule FC Bayern München
79' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor P. Schick Bayer 04 Leverkusen
79' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Retsos voor F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Bayern München
Opstellingen Bayer Leverkusen - Bayern München
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Gerardo Seoane
Coach Julian Nagelsmann
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Bayern München

Bayer Leverkusen en Bayern München treffen elkaar in de 8e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sven Jablonski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Bayern München in de Bundesliga vond plaats op 20 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Bayern München favoriet. 21 keer wist de ploeg van Bayer Leverkusen te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Bayer Leverkusen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 5
Winst Bayern München 21
Gelijkspel 6
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 3e positie staat, terwijl we Bayern München terugvinden op de 2e plaats.