Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (3-4) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 11 september 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 11 september 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (3-4)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 3-4 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door F. Wirtz, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Haaland, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette P. Schick zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Bayer 04 Leverkusen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 49 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Brandt de 2-2 maakte voor Borussia Dortmund. Bayer 04 Leverkusen leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 55 minuten op voorsprong na een goal van M. Diaby: 3-2. In de 71e minuut was het R. Guerreiro die Borussia Dortmund weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Borussia Dortmund aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd E. Haaland die in de 77e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 3-4 eindstand.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniel Siebert en eindigde de wedstrijd dus met een 3-4 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt F. Wirtz met assist van Paulinho Bayer 04 Leverkusen 1-0
20' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Meunier Borussia Dortmund
37' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van T. Meunier Borussia Dortmund 1-1
39' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Bellingham Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding J. Bellingham Borussia Dortmund
46' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt P. Schick met assist van F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen 2-1
49' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Brandt met assist van E. Haaland Borussia Dortmund 2-2
55' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt M. Diaby Bayer 04 Leverkusen 3-2
60' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor E. Haaland Borussia Dortmund
60' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen
63' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Adli voor Paulinho Bayer 04 Leverkusen
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Malen voor A. Witsel Borussia Dortmund
70' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Frimpong Bayer 04 Leverkusen
71' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt R. Guerreiro Borussia Dortmund 3-3
75' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor O. Kossounou Bayer 04 Leverkusen
77' Penalty Borussia Dortmund Penalty E. Haaland Borussia Dortmund 3-4
78' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor P. Schick Bayer 04 Leverkusen
79' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Bellarabi voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Hummels voor M. Pongracic Borussia Dortmund
86' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
89' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor J. Bellingham Borussia Dortmund
92' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Wolf Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
Opstellingen Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.