Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (0-2) || Bundesliga 2022/2023

Zondag 29 januari 2023 - 17:30 uur



In de Bundesliga 2022/2023 neemt Bayer Leverkusen het zondag 29 januari 2023 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (0-2)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Tobias Welz geëindigd in een 0-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Wedstrijdstatistieken Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
LIVE Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
Opstellingen Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

De opstellingen van beide teams zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra de opstellingen bekend zijn zullen we deze hier vermelden.

Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund treffen elkaar in de 18e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Welz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund in de Bundesliga vond plaats op 6 augustus 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Borussia Dortmund favoriet. 17 keer wist de ploeg van Bayer Leverkusen te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Bayer Leverkusen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Bayer Leverkusen 11
Winst Borussia Dortmund 17
Gelijkspel 7
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 9e positie staat, terwijl we Borussia Dortmund terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Opstelling Bayer Leverkusen Opstelling Borussia Dortmund Live Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Live Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund kijken Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund kijken Live Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund stream Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Fox Sports Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Uitslag Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Statistieken Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Bundesliga 2022/2023 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund wedden Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund gokken Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Unibet