Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Wolfsburg (0-2) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 30 oktober 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 30 oktober 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Wolfsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Wolfsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Wolfsburg (0-2)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Wolfsburg is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 0-2 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door L. Nmecha, waarmee VfL Wolfsburg met 0-1 de leiding nam. VfL Wolfsburg vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Arnold op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 95e minuut moest VfL Wolfsburg verder met een man minder nadat M. Lacroix een rode kaart had gekregen. Het lukte Bayer Leverkusen in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Bayer 04 Leverkusen kreeg een penalty toegewezen in de 96e minuut, die werd genomen door L. Alario. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 0-2 op het scorebord bleef staan.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Wolfsburg.

LIVE Bayer Leverkusen - Wolfsburg 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Wolfsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor R. Steffen VfL Wolfsburg
28' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor J. Brooks VfL Wolfsburg
28' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
30' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor L. Alario Bayer 04 Leverkusen
46' Wissel VfL Wolfsburg Wissel P. Otavio voor R. Steffen VfL Wolfsburg
46' Wissel VfL Wolfsburg Wissel D. Lukebakio voor M. Philipp VfL Wolfsburg
48' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt L. Nmecha VfL Wolfsburg 0-1
51' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt M. Arnold VfL Wolfsburg 0-2
54' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen
54' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen
69' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel R. Andrich voor E. Palacios Bayer 04 Leverkusen
69' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor A. Adli Bayer 04 Leverkusen
69' Wissel VfL Wolfsburg Wissel K. Mbabu voor Y. Gerhardt VfL Wolfsburg
80' Wissel VfL Wolfsburg Wissel F. Nmecha voor R. Baku VfL Wolfsburg
83' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel D. Sinkgraven voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
92' Wissel VfL Wolfsburg Wissel D. Ginczek voor L. Nmecha VfL Wolfsburg
95' Rode kaart VfL Wolfsburg Rode kaart voor M. Lacroix VfL Wolfsburg
96' Penalty gemist Bayer 04 Leverkusen Penalty gemist L. Alario Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Wolfsburg
Opstellingen Bayer Leverkusen - Wolfsburg
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Wolfsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Wolfsburg zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gerardo Seoane
Coach Florian Kohfeldt
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Wolfsburg

Bayer Leverkusen en Wolfsburg treffen elkaar in de 10e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Deniz Aytekin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Wolfsburg in de Bundesliga vond plaats op 23 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolfsburg. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Wolfsburg slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 14
Winst Wolfsburg 12
Gelijkspel 6
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 4e positie staat, terwijl we Wolfsburg terugvinden op de 10e plaats.