Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayern München (2-3) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 4 december 2021 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 4 december 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayern München (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 2-3 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Borussia Dortmund kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van J. Brandt. FC Bayern München kwam in de 9e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Lewandowski, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette K. Coman zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Bayern München de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Haaland de 2-2 maakte voor Borussia Dortmund. In de 77e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van FC Bayern München speler R. Lewandowski.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Zwayer en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Borussia Dortmund - Bayern München 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Brandt met assist van J. Bellingham Borussia Dortmund 1-0
9' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van T. Muller FC Bayern München 1-1
44' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt K. Coman FC Bayern München 1-2
48' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van J. Bellingham Borussia Dortmund 2-2
51' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor E. Can Borussia Dortmund
55' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Rose Borussia Dortmund
60' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Malen voor M. Dahoud Borussia Dortmund
65' Wissel FC Bayern München Wissel S. Gnabry voor L. Sane FC Bayern München
65' Wissel FC Bayern München Wissel J. Musiala voor L. Goretzka FC Bayern München
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor J. Brandt Borussia Dortmund
74' Wissel FC Bayern München Wissel N. Sule voor Lucas FC Bayern München
77' Penalty FC Bayern München Penalty R. Lewandowski FC Bayern München 2-3
78' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Rose Borussia Dortmund
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel S. Tigges voor E. Haaland Borussia Dortmund
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel N. Schulz voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
86' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor J. Bellingham Borussia Dortmund
88' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor R. Lewandowski FC Bayern München
88' Wissel FC Bayern München Wissel T. Nianzou voor K. Coman FC Bayern München
95' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor D. Upamecano FC Bayern München
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Bayern München
Opstellingen Borussia Dortmund - Bayern München
De opstellingen van Borussia Dortmund en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.