Nabeschouwing Borussia Dortmund - Schalke 04 (1-0) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 17 september 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Schalke 04. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Schalke 04 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Schalke 04 (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 1-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 79e minuut door Y. Moukoko, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Borussia Dortmund dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Borussia Dortmund uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Borussia Dortmund - Schalke 04 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Schalke 04 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor S. van den Berg Schalke 04
32' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Reyna voor M. Reus Borussia Dortmund
39' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor S. Terodde Schalke 04
48' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor A. Modeste Borussia Dortmund
58' Wissel Schalke 04 Wissel S. Polter voor S. Terodde Schalke 04
58' Wissel Schalke 04 Wissel K. Karaman voor J. Larsson Schalke 04
64' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor A. Modeste Borussia Dortmund
64' Wissel Borussia Dortmund Wissel K. Adeyemi voor D. Malen Borussia Dortmund
76' Wissel Schalke 04 Wissel A. Kral voor M. Bulter Schalke 04
79' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Y. Moukoko met assist van M. Wolf Borussia Dortmund 1-0
81' Wissel Schalke 04 Wissel R. Zalazar voor T. Krauss Schalke 04
83' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor K. Adeyemi Borussia Dortmund
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor J. Brandt Borussia Dortmund
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Hazard voor G. Reyna Borussia Dortmund
85' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor E. Can Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Schalke 04
Opstellingen Borussia Dortmund - Schalke 04
De opstellingen van Borussia Dortmund en Schalke 04 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Schalke 04 zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.