Nabeschouwing Borussia Dortmund - Wolfsburg (6-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 16 april 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 16 april 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Wolfsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Wolfsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Wolfsburg (6-1)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Wolfsburg is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 6-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door T. Rothe, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Witsel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 28e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee M. Akanji zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Borussia Dortmund geen gas terug, waardoor in de 35e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van E. Can. De 5-0 voor Borussia Dortmund volgde even later in de 38e minuut nadat E. Haaland namens zijn team opnieuw wist te scoren. Even later was het opnieuw E. Haaland die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Borussia Dortmund op 6-0 in de 54e minuut. Namens VfL Wolfsburg mocht R. Baku in de 81e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Schröder en eindigde de wedstrijd dus met een 6-1 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Wolfsburg 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Wolfsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt T. Rothe met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 1-0
26' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt A. Witsel met assist van E. Haaland Borussia Dortmund 2-0
28' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Akanji met assist van M. Reus Borussia Dortmund 3-0
33' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor R. Baku VfL Wolfsburg
35' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Can met assist van M. Wolf Borussia Dortmund 4-0
38' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van M. Reus Borussia Dortmund 5-0
41' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Y. Gerhardt VfL Wolfsburg
45' Wissel VfL Wolfsburg Wissel K. Mbabu voor M. Lacroix VfL Wolfsburg
46' Wissel VfL Wolfsburg Wissel J. Roussillon voor M. Kruse VfL Wolfsburg
54' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 6-0
62' Wissel VfL Wolfsburg Wissel F. Nmecha voor L. Nmecha VfL Wolfsburg
62' Wissel VfL Wolfsburg Wissel A. Vranckx voor X. Schlager VfL Wolfsburg
65' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Pongracic voor M. Akanji Borussia Dortmund
65' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor J. Brandt Borussia Dortmund
78' Wissel Borussia Dortmund Wissel Reinier voor A. Witsel Borussia Dortmund
81' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt R. Baku VfL Wolfsburg 6-1
82' Wissel VfL Wolfsburg Wissel B. Bialek voor J. Wind VfL Wolfsburg
88' Wissel Borussia Dortmund Wissel L. Semic voor M. Wolf Borussia Dortmund
88' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bynoe-Gittens voor T. Rothe Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Wolfsburg
Opstellingen Borussia Dortmund - Wolfsburg
De opstellingen van Borussia Dortmund en Wolfsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Wolfsburg zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.