Nabeschouwing Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen (1-2) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 15 januari 2022 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Borussia M'gladbach het zaterdag 15 januari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion im Borussia-Park in Mönchengladbach.

Via de Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Borussia M'gladbach en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Sascha Stegemann geëindigd in een 1-2 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Bayer 04 Leverkusen kreeg in de 50e minuut een strafschop toegekend, die door P. Schick werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 51 minuten was het R. Andrich die Bayer 04 Leverkusen op een 0-1 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Bayer 04 Leverkusen via een goal van P. Schick in de 74e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat N. Elvedi namens Borussia Mönchengladbach in de 81e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette. Bayer 04 Leverkusen kreeg een penalty toegewezen in de 88e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond K. Demirbay die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 1-2 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sascha Stegemann, waardoor Bayer Leverkusen dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
36' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
46' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor L. Stindl Borussia Mönchengladbach
50' Penalty gemist Bayer 04 Leverkusen Penalty gemist P. Schick Bayer 04 Leverkusen
51' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt R. Andrich met assist van F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen 0-1
56' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel T. Fosu-Mensah voor J. Frimpong Bayer 04 Leverkusen
61' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel M. Thuram voor L. Netz Borussia Mönchengladbach
61' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel J. Scally voor L. Benes Borussia Mönchengladbach
70' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel J. Beyer voor T. Jantschke Borussia Mönchengladbach
74' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt P. Schick met assist van P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen 0-2
79' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel P. Herrmann voor S. Lainer Borussia Mönchengladbach
80' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel A. Plea voor L. Stindl Borussia Mönchengladbach
81' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt N. Elvedi Borussia Mönchengladbach 1-2
81' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Adli voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
83' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor J. Beyer Borussia Mönchengladbach
88' Penalty gemist Bayer 04 Leverkusen Penalty gemist K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
89' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen
89' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Retsos voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
94' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen
Opstellingen Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Borussia M'gladbach en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia M'gladbach gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.