Nabeschouwing Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen (5-1) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 15 oktober 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Eintracht Frankfurt het zaterdag 15 oktober 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Commerzbank-Arena in Frankfurt am Main.

Via de Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen (5-1)

Het Bundesliga duel tussen Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Frank Willenborg geëindigd in een 5-1 overwinning voor Eintracht Frankfurt. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 50 minuten. D. Kamada maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Eintracht Frankfurt vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Bayer 04 Leverkusen kwam in de 56e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Hincapie, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette R. Kolo Muani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Eintracht Frankfurt de leiding in de wedstrijd nam.

Na 65 minuten werd de voorsprong voor Eintracht Frankfurt vergroot nadat J. Lindstrom de 3-1 wist te scoren. In de 71e minuut moest Bayer 04 Leverkusen verder met een man minder, nadat P. Hincapie een tweede gele kaart kreeg. In de 72e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Eintracht Frankfurt speler D. Kamada. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 86e minuut was het Eintracht Frankfurt dat via L. Alario de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Frank Willenborg bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Eintracht Frankfurt.

LIVE Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor R. Andrich Bayer 04 Leverkusen
42' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen
47' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor E. Tapsoba Bayer 04 Leverkusen
50' Penalty Eintracht Frankfurt Penalty D. Kamada Eintracht Frankfurt 1-0
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Demirbay voor C. Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor Paulinho Bayer 04 Leverkusen
56' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt P. Hincapie met assist van K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen 1-1
58' Doelpunt Eintracht Frankfurt Doelpunt R. Kolo Muani met assist van C. Lenz Eintracht Frankfurt 2-1
65' Doelpunt Eintracht Frankfurt Doelpunt J. Lindstrom Eintracht Frankfurt 3-1
71' Tweede gele kaart Bayer 04 Leverkusen Tweede gele kaart voor P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen
72' Penalty Eintracht Frankfurt Penalty D. Kamada Eintracht Frankfurt 4-1
73' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel O. Kossounou voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
77' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel S. Rode voor D. Sow Eintracht Frankfurt
77' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel R. Borre voor J. Lindstrom Eintracht Frankfurt
77' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel F. Alidou voor J. Dina Ebimbe Eintracht Frankfurt
80' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel L. Alario voor R. Kolo Muani Eintracht Frankfurt
80' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Hlozek voor P. Schick Bayer 04 Leverkusen
80' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel D. Sinkgraven voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
86' Doelpunt Eintracht Frankfurt Doelpunt L. Alario met assist van R. Borre Eintracht Frankfurt 5-1
87' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel M. Wenig voor D. Kamada Eintracht Frankfurt
Video hoogtepunten en samenvatting Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
Opstellingen Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Eintracht Frankfurt gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.