Nabeschouwing Köln - Borussia Dortmund (1-1) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 20 maart 2022 - 19:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Köln het zondag 20 maart 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Borussia Dortmund (1-1)

De Bundesliga 2021/2022 wedstrijd tussen Köln en Borussia Dortmund geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door M. Wolf, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. FC Köln kwam na 36 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van S. Andersson, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Köln - Borussia Dortmund 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Wolf met assist van J. Bellingham Borussia Dortmund 0-1
10' Wissel FC Köln Wissel K. Ehizibue voor B. Schmitz FC Köln
30' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Wolf Borussia Dortmund
36' Doelpunt FC Köln Doelpunt S. Andersson met assist van A. Modeste FC Köln 1-1
43' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor A. Witsel Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Hummels voor F. Passlack Borussia Dortmund
47' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor E. Can Borussia Dortmund
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
67' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor S. Ozcan FC Köln
68' Wissel FC Köln Wissel J. Thielmann voor L. Schaub FC Köln
76' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor O. Duda FC Köln
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Malen voor T. Hazard Borussia Dortmund
84' Wissel FC Köln Wissel M. Olesen voor S. Andersson FC Köln
84' Wissel FC Köln Wissel T. Ostrak voor M. Uth FC Köln
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Pongracic voor M. Wolf Borussia Dortmund
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel Reinier voor E. Haaland Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Borussia Dortmund
Opstellingen Köln - Borussia Dortmund
De opstellingen van Köln en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.