Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bochum (3-0) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 2 oktober 2021 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 2 oktober 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Bochum. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Bochum live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bochum (3-0)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Bochum is onder leiding van scheidsrechter Robert Hartmann geëindigd in een 3-0 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 69e minuut door A. Silva, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 73e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Nkunku op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee C. Nkunku zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robert Hartmann, waardoor Red Bull Leipzig dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Red Bull Leipzig - Bochum 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Bochum teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

58' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Angelino RB Leipzig
61' Wissel RB Leipzig Wissel N. Mukiele voor Angelino RB Leipzig
69' Wissel RB Leipzig Wissel D. Szoboszlai voor E. Forsberg RB Leipzig
69' Wissel RB Leipzig Wissel A. Silva voor Y. Poulsen RB Leipzig
69' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Silva met assist van D. Szoboszlai RB Leipzig 1-0
73' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van A. Silva RB Leipzig 2-0
73' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel S. Polter voor G. Holtmann VfL Bochum 1848
77' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel D. Blum voor T. Asano VfL Bochum 1848
78' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel M. Pantovic voor C. Antwi-Adjei VfL Bochum 1848
78' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel E. Lowen voor E. Rexhbecaj VfL Bochum 1848
78' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van J. Gvardiol RB Leipzig 3-0
79' Wissel RB Leipzig Wissel I. Moriba voor K. Kampl RB Leipzig
80' Wissel RB Leipzig Wissel K. Laimer voor M. Simakan RB Leipzig
80' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor R. Tesche VfL Bochum 1848
82' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel P. Osterhage voor R. Tesche VfL Bochum 1848
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Bochum
Opstellingen Red Bull Leipzig - Bochum
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Bochum zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bochum zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Jesse Marsch
Coach Thomas Reis
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Bochum

Red Bull Leipzig en Bochum treffen elkaar in de 7e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Hartmann en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Red Bull Leipzig en Bochum elkaar treffen in de Bundesliga.

Winst Red Bull Leipzig 0
Winst Bochum 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 12e positie staat, terwijl we Bochum terugvinden op de 17e plaats.