Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Union Berlin (1-2) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 23 april 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 23 april 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Union Berlin (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Daniel Schlager geëindigd in een 1-2 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door Y. Poulsen, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. FC Union Berlin kwam in de 86e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Michel, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette K. Behrens zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Union Berlin de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniel Schlager, waardoor Union Berlin dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Red Bull Leipzig - Union Berlin 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen RB Leipzig 1-0
63' Wissel RB Leipzig Wissel K. Laimer voor K. Kampl RB Leipzig
63' Wissel RB Leipzig Wissel D. Olmo voor E. Forsberg RB Leipzig
64' Wissel RB Leipzig Wissel A. Silva voor Y. Poulsen RB Leipzig
68' Wissel FC Union Berlin Wissel A. Voglsammer voor A. Schafer FC Union Berlin
75' Wissel RB Leipzig Wissel D. Szoboszlai voor C. Nkunku RB Leipzig
76' Wissel FC Union Berlin Wissel B. Oczipka voor N. Giesselmann FC Union Berlin
76' Wissel FC Union Berlin Wissel J. Ryerson voor C. Trimmel FC Union Berlin
83' Wissel RB Leipzig Wissel B. Henrichs voor N. Mukiele RB Leipzig
85' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor T. Awoniyi FC Union Berlin
85' Wissel FC Union Berlin Wissel S. Michel voor D. Heintz FC Union Berlin
86' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt S. Michel met assist van S. Becker FC Union Berlin 1-1
87' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor D. Olmo RB Leipzig
89' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt K. Behrens met assist van S. Michel FC Union Berlin 1-2
91' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor K. Behrens FC Union Berlin
94' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor F. Ronnow FC Union Berlin
96' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor T. Adams RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Union Berlin
Opstellingen Red Bull Leipzig - Union Berlin
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-1-4-2
Coach Domenico Tedesco
Coach Urs Fischer
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Union Berlin

Red Bull Leipzig en Union Berlin treffen elkaar in de 31e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Schlager en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Union Berlin in de Bundesliga vond plaats op 3 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Union Berlin. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Union Berlin slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 3
Winst Union Berlin 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 3e positie staat, terwijl we Union Berlin terugvinden op de 6e plaats.