Nabeschouwing Stuttgart - Augsburg (3-2) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 19 maart 2022 - 15:30 uur



In de Bundesliga 2021/2022 neemt Stuttgart het zaterdag 19 maart 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Augsburg (3-2)

Het Bundesliga duel tussen Stuttgart en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Patrick Ittrich geëindigd in een 3-2 overwinning voor Stuttgart. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door A. Hahn, waarmee FC Augsburg met 0-1 de leiding nam. VfB Stuttgart kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van W. Anton, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette M. Gregoritsch zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Augsburg de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat O. Marmoush de 2-2 maakte voor VfB Stuttgart. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk VfB Stuttgart dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Tiago de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Patrick Ittrich en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Stuttgart.

Wedstrijdstatistieken Stuttgart - Augsburg
Goals
3
2
Balbezit
63%
37%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
25
10
Schoten op doel
7
4
Aanvallen
146
67
Gevaarlijke aanvallen
75
19
Passes
521
312
Overtredingen
13
17
Buitenspel
1
1
Corners
8
0
Wissels
3
5
LIVE Stuttgart - Augsburg 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt A. Hahn met assist van Iago FC Augsburg 0-1
44' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt W. Anton met assist van B. Sosa VfB Stuttgart 1-1
46' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt M. Gregoritsch met assist van A. Maier FC Augsburg 1-2
64' Wissel VfB Stuttgart Wissel O. Mangala voor W. Endo VfB Stuttgart
65' Wissel FC Augsburg Wissel M. Pedersen voor R. Vargas FC Augsburg
65' Wissel FC Augsburg Wissel F. Uduokhai voor J. Gouweleeuw FC Augsburg
73' Wissel FC Augsburg Wissel F. Niederlechner voor M. Gregoritsch FC Augsburg
73' Wissel FC Augsburg Wissel A. Zeqiri voor A. Maier FC Augsburg
77' Wissel VfB Stuttgart Wissel A. Tibidi voor A. Karazor VfB Stuttgart
78' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor M. Pedersen FC Augsburg
79' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt O. Marmoush VfB Stuttgart 2-2
79' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor F. Uduokhai FC Augsburg
80' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor T. Tiago VfB Stuttgart
81' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor F. Winther FC Augsburg
85' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt T. Tiago met assist van O. Marmoush VfB Stuttgart 3-2
86' Wissel FC Augsburg Wissel N. Dorsch voor C. Gruezo FC Augsburg
89' Wissel VfB Stuttgart Wissel P. Forster voor O. Marmoush VfB Stuttgart
92' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor C. Fuhrich VfB Stuttgart
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Augsburg
Opstellingen Stuttgart - Augsburg
De opstellingen van Stuttgart en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Augsburg zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Pellegrino Matarazzo
Wissels Stuttgart
# Speler Pos.
33 Fabian Bredlow K
34 Ömer Faruk Beyaz M
8 Enzo Millot M
20 Philipp Förster M
7 Tanguy Coulibaly M
23 Orel Mangala M
11 Erik Thommy M
6 Clinton Mola M
50 Alexis Tibidi A
Formatie 3-4-3
Coach Markus Weinzierl
Voorbeschouwing Stuttgart - Augsburg

Stuttgart en Augsburg treffen elkaar in de 27e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Patrick Ittrich en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Stuttgart en Augsburg in de Bundesliga vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Augsburg. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Augsburg favoriet. 9 keer wist de ploeg van Stuttgart te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Stuttgart. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Stuttgart 7
Winst Augsburg 9
Gelijkspel 1
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Stuttgart op een 16e positie staat, terwijl we Augsburg terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Stuttgart - Augsburg Opstelling Stuttgart Opstelling Augsburg Live Stuttgart - Augsburg Live Stuttgart - Augsburg kijken Stuttgart - Augsburg kijken Live Stuttgart - Augsburg stream Stuttgart - Augsburg Fox Sports Nabeschouwing Stuttgart - Augsburg Uitslag Stuttgart - Augsburg Statistieken Stuttgart - Augsburg Bundesliga 2021/2022 Stuttgart - Augsburg wedden Stuttgart - Augsburg gokken Stuttgart - Augsburg Unibet