Nabeschouwing Stuttgart - Bayer Leverkusen (1-3) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 19 september 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Stuttgart het zondag 19 september 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Bayer Leverkusen (1-3)

Het Bundesliga duel tussen Stuttgart en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Benjamin Cortus geëindigd in een 1-3 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Bayer 04 Leverkusen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van R. Andrich. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Schick op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut moest Bayer 04 Leverkusen verder met een man minder nadat R. Andrich een rode kaart had gekregen.

In de 38e minuut was het VfB Stuttgart dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van O. Mangala. Na 70 minuten werd de voorsprong voor Bayer 04 Leverkusen vergroot nadat F. Wirtz de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Bayer Leverkusen.

LIVE Stuttgart - Bayer Leverkusen 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt R. Andrich met assist van M. Bakker Bayer 04 Leverkusen 0-1
19' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt P. Schick met assist van F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen 0-2
32' Rode kaart Bayer 04 Leverkusen Rode kaart voor R. Andrich Bayer 04 Leverkusen
36' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Frimpong Bayer 04 Leverkusen
37' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
38' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt O. Mangala VfB Stuttgart 1-2
39' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Demirbay voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
51' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Hincapie voor P. Schick Bayer 04 Leverkusen
58' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
60' Wissel VfB Stuttgart Wissel H. Al Ghaddioui voor O. Mangala VfB Stuttgart
60' Wissel VfB Stuttgart Wissel P. Stenzel voor H. Ito VfB Stuttgart
63' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor A. Karazor VfB Stuttgart
70' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen 1-3
71' Wissel VfB Stuttgart Wissel P. Klement voor R. Massimo VfB Stuttgart
71' Wissel VfB Stuttgart Wissel M. Klimowicz voor A. Karazor VfB Stuttgart
76' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor T. Coulibaly VfB Stuttgart
83' Wissel VfB Stuttgart Wissel O. Beyaz voor T. Coulibaly VfB Stuttgart
86' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen
86' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Adli voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Bayer Leverkusen
Opstellingen Stuttgart - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Stuttgart en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Pellegrino Matarazzo
Coach Gerardo Seoane
Voorbeschouwing Stuttgart - Bayer Leverkusen

Stuttgart en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 5e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benjamin Cortus en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Stuttgart en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 6 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Bayer Leverkusen favoriet. 18 keer wist de ploeg van Stuttgart te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Stuttgart. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Stuttgart 5
Winst Bayer Leverkusen 18
Gelijkspel 5
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Stuttgart op een 12e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 7e plaats.