Nabeschouwing Stuttgart - Hertha BSC (2-2) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 5 december 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Stuttgart het zondag 5 december 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Hertha BSC. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Hertha BSC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Hertha BSC (2-2)

De Bundesliga 2021/2022 wedstrijd tussen Stuttgart en Hertha BSC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door O. Marmoush, waarmee VfB Stuttgart met 1-0 de leiding nam. VfB Stuttgart vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Forster op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut wist Hertha BSC de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. Jovetic.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Jovetic de 2-2 maakte voor Hertha BSC. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Stuttgart - Hertha BSC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Hertha BSC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt O. Marmoush met assist van W. Anton VfB Stuttgart 1-0
19' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt P. Forster met assist van H. Al Ghaddioui VfB Stuttgart 2-0
34' VAR: Afgekeurd doelpunt I. Belfodil Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel I. Belfodil Hertha BSC
40' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt S. Jovetic met assist van J. Torunarigha Hertha BSC 2-1
46' Wissel VfB Stuttgart Wissel A. Tibidi voor R. Massimo VfB Stuttgart
63' Wissel Hertha BSC Wissel J. Ekkelenkamp voor M. Maolida Hertha BSC
63' Wissel VfB Stuttgart Wissel S. Katompa Mvumpa voor H. Al Ghaddioui VfB Stuttgart
72' Wissel Hertha BSC Wissel N. Stark voor M. Richter Hertha BSC
72' Wissel Hertha BSC Wissel K. Boateng voor J. Torunarigha Hertha BSC
75' Wissel VfB Stuttgart Wissel A. Karazor voor O. Mangala VfB Stuttgart
76' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt S. Jovetic met assist van I. Belfodil Hertha BSC 2-2
85' Wissel Hertha BSC Wissel K. Piatek voor I. Belfodil Hertha BSC
91' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor K. Boateng Hertha BSC
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Hertha BSC
Opstellingen Stuttgart - Hertha BSC
De opstellingen van Stuttgart en Hertha BSC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Hertha BSC zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Pellegrino Matarazzo
Voorbeschouwing Stuttgart - Hertha BSC

Stuttgart en Hertha BSC treffen elkaar in de 14e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benjamin Brand en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Stuttgart en Hertha BSC in de Bundesliga vond plaats op 13 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Hertha BSC favoriet. 10 keer wist de ploeg van Stuttgart te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Stuttgart. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Stuttgart 8
Winst Hertha BSC 10
Gelijkspel 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Stuttgart op een 15e positie staat, terwijl we Hertha BSC terugvinden op de 14e plaats.