Nabeschouwing Stuttgart - Köln (2-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 14 mei 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Stuttgart het zaterdag 14 mei 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Köln (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Stuttgart en Köln is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 2-1 overwinning voor Stuttgart. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 12e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg S. Kalajdzic van VfB Stuttgart via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Op de eerste goal hoefde niet lang gewacht te worden, want al na 12 minuten was het S. Kalajdzic die VfB Stuttgart op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte A. Modeste namens FC Köln in de 59e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat W. Endo namens VfB Stuttgart in de 92e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robert Schröder, waardoor Stuttgart dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Stuttgart - Köln 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Penalty gemist VfB Stuttgart Penalty gemist S. Kalajdzic VfB Stuttgart
12' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt S. Kalajdzic met assist van C. Fuhrich VfB Stuttgart 1-0
28' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor S. Baumgart FC Köln
46' Wissel FC Köln Wissel J. Horn voor J. Hector FC Köln
58' Wissel VfB Stuttgart Wissel E. Thommy voor C. Fuhrich VfB Stuttgart
58' Wissel VfB Stuttgart Wissel O. Marmoush voor T. Tomas VfB Stuttgart
59' Doelpunt FC Köln Doelpunt A. Modeste FC Köln 1-1
64' Wissel FC Köln Wissel B. Schmitz voor K. Ehizibue FC Köln
64' Wissel FC Köln Wissel K. Schindler voor F. Kainz FC Köln
78' Wissel FC Köln Wissel T. Lemperle voor L. Kilian FC Köln
78' Wissel FC Köln Wissel O. Duda voor M. Uth FC Köln
79' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Horn FC Köln
81' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor B. Schmitz FC Köln
85' Wissel VfB Stuttgart Wissel T. Coulibaly voor A. Karazor VfB Stuttgart
90' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor A. Modeste FC Köln
92' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt W. Endo met assist van H. Ito VfB Stuttgart 2-1
96' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor M. Schwabe FC Köln
97' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor T. Coulibaly VfB Stuttgart
98' Wissel VfB Stuttgart Wissel R. Massimo voor E. Thommy VfB Stuttgart
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Köln
Opstellingen Stuttgart - Köln
De opstellingen van Stuttgart en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Köln zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.