Nabeschouwing Stuttgart - Red Bull Leipzig (0-2) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 15 januari 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Stuttgart het zaterdag 15 januari 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Red Bull Leipzig (0-2)

Het Bundesliga duel tussen Stuttgart en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Daniel Schlager geëindigd in een 0-2 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. A. Silva maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee RB Leipzig vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. RB Leipzig vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Nkunku op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig.

LIVE Stuttgart - Red Bull Leipzig 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor T. Coulibaly VfB Stuttgart
11' Penalty RB Leipzig Penalty A. Silva RB Leipzig 0-1
53' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor A. Tibidi VfB Stuttgart
55' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Y. Poulsen RB Leipzig
55' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor P. Matarazzo VfB Stuttgart
65' Wissel RB Leipzig Wissel B. Henrichs voor Y. Poulsen RB Leipzig
70' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van B. Henrichs RB Leipzig 0-2
75' Wissel VfB Stuttgart Wissel M. Klimowicz voor A. Tibidi VfB Stuttgart
76' Wissel VfB Stuttgart Wissel R. Massimo voor T. Coulibaly VfB Stuttgart
77' Wissel RB Leipzig Wissel H. Novoa Ramos voor C. Nkunku RB Leipzig
81' Wissel VfB Stuttgart Wissel L. Egloff voor C. Fuhrich VfB Stuttgart
82' Wissel VfB Stuttgart Wissel N. Ahamada voor K. Mavropanos VfB Stuttgart
88' Wissel RB Leipzig Wissel D. Olmo voor K. Kampl RB Leipzig
92' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor S. Kalajdzic VfB Stuttgart
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Red Bull Leipzig
Opstellingen Stuttgart - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Stuttgart en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Pellegrino Matarazzo
Coach Domenico Tedesco
Voorbeschouwing Stuttgart - Red Bull Leipzig

Stuttgart en Red Bull Leipzig treffen elkaar in de 19e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Schlager en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Stuttgart en Red Bull Leipzig in de Bundesliga vond plaats op 20 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Red Bull Leipzig favoriet. 6 keer wist de ploeg van Stuttgart te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Stuttgart. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Stuttgart 0
Winst Red Bull Leipzig 6
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Stuttgart op een 15e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 9e plaats.