Nabeschouwing Union Berlin - Bayern München (2-5) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 30 oktober 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Union Berlin het zaterdag 30 oktober 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Bayern München (2-5)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Harm Osmers geëindigd in een 2-5 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 15 minuten. R. Lewandowski maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Bayern München vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. FC Bayern München vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Lewandowski op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut volgde een derde treffer van FC Bayern München, waarmee L. Sane zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 43 minuten deed N. Giesselmann iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Union Berlin werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 61e minuut nadat K. Coman namens FC Bayern München de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 65e minuut was het J. Ryerson van FC Union Berlin wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens FC Bayern München mocht T. Muller in de 79e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Harm Osmers en eindigde de wedstrijd dus met een 2-5 stand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Union Berlin - Bayern München 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor P. Jaeckel FC Union Berlin
15' Penalty FC Bayern München Penalty R. Lewandowski FC Bayern München 0-1
23' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van T. Muller FC Bayern München 0-2
30' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor N. Sule FC Bayern München
35' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt L. Sane met assist van T. Muller FC Bayern München 0-3
43' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt N. Giesselmann met assist van G. Haraguchi FC Union Berlin 1-3
61' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt K. Coman met assist van T. Muller FC Bayern München 1-4
62' Wissel FC Bayern München Wissel J. Musiala voor L. Sane FC Bayern München
63' Wissel FC Union Berlin Wissel J. Ryerson voor C. Trimmel FC Union Berlin
64' Wissel FC Union Berlin Wissel C. Teuchert voor G. Promel FC Union Berlin
64' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor T. Awoniyi FC Union Berlin
65' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt J. Ryerson met assist van K. Behrens FC Union Berlin 2-4
68' Wissel FC Bayern München Wissel D. Upamecano voor L. Hernandez FC Bayern München
68' Wissel FC Bayern München Wissel M. Sabitzer voor C. Tolisso FC Bayern München
68' Wissel FC Bayern München Wissel B. Pavard voor J. Stanisic FC Bayern München
75' Wissel FC Union Berlin Wissel A. Voglsammer voor S. Becker FC Union Berlin
75' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Mohwald voor G. Haraguchi FC Union Berlin
79' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt T. Muller met assist van D. Upamecano FC Bayern München 2-5
80' Wissel FC Bayern München Wissel S. Gnabry voor K. Coman FC Bayern München
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Bayern München
Opstellingen Union Berlin - Bayern München
De opstellingen van Union Berlin en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Urs Fischer
Coach Dino Toppmöller
Voorbeschouwing Union Berlin - Bayern München

Union Berlin en Bayern München treffen elkaar in de 10e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harm Osmers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Union Berlin en Bayern München in de Bundesliga vond plaats op 10 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Bayern München favoriet. 2 keer wist de ploeg van Union Berlin te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Union Berlin. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Union Berlin 0
Winst Bayern München 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Berlin op een 5e positie staat, terwijl we Bayern München terugvinden op de 1e plaats.