Nabeschouwing Wolfsburg - Köln (2-3) || Bundesliga 2021/2022

Dinsdag 14 december 2021 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Wolfsburg het dinsdag 14 december 2021 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Köln (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Köln is onder leiding van scheidsrechter Robert Hartmann geëindigd in een 2-3 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door L. Nmecha, waarmee VfL Wolfsburg met 1-0 de leiding nam. FC Köln kwam in de 34e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Modeste, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette W. Weghorst zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee VfL Wolfsburg de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Uth de 2-2 maakte voor FC Köln. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Köln dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Modeste de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Hartmann bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Köln.

LIVE Wolfsburg - Köln 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt L. Nmecha met assist van R. Baku VfL Wolfsburg 1-0
14' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor F. Nmecha VfL Wolfsburg
34' Doelpunt FC Köln Doelpunt A. Modeste FC Köln 1-1
46' Wissel FC Köln Wissel J. Horn voor S. Ozcan FC Köln
51' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt W. Weghorst met assist van D. Lukebakio VfL Wolfsburg 2-1
59' Wissel VfL Wolfsburg Wissel R. Steffen voor F. Nmecha VfL Wolfsburg
61' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor B. Schmitz FC Köln
65' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Y. Gerhardt voor L. Nmecha VfL Wolfsburg
71' Wissel FC Köln Wissel J. Thielmann voor F. Kainz FC Köln
72' Wissel FC Köln Wissel K. Schindler voor O. Duda FC Köln
72' Wissel FC Köln Wissel M. Uth voor L. Schaub FC Köln
73' Doelpunt FC Köln Doelpunt M. Uth met assist van K. Schindler FC Köln 2-2
80' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor J. Roussillon VfL Wolfsburg
81' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor M. Arnold VfL Wolfsburg
87' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor R. Czichos FC Köln
89' Doelpunt FC Köln Doelpunt A. Modeste met assist van K. Schindler FC Köln 2-3
95' Wissel FC Köln Wissel L. Kilian voor M. Uth FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Köln
Opstellingen Wolfsburg - Köln
De opstellingen van Wolfsburg en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Köln zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.