Nabeschouwing Wolfsburg - Mainz 05 (5-0) || Bundesliga 2021/2022

Vrijdag 22 april 2022 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Wolfsburg het vrijdag 22 april 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Mainz 05 (5-0)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Harm Osmers geëindigd in een 5-0 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door J. Wind, waarmee VfL Wolfsburg met 1-0 de leiding nam. In de 23e minuut moest N. Tauer van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Harm Osmers een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FSV Mainz 05 verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam VfL Wolfsburg vervolgens op 2-0. Het was M. Kruse die vanaf 11 meter wist te scoren in de 24e minuut.

In de 35e minuut volgde een derde treffer van VfL Wolfsburg, waarmee M. Kruse zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam VfL Wolfsburg geen gas terug, waardoor in de 42e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Wind. De vijfde treffer van VfL Wolfsburg viel in de 47e minuut en kwam op naam te staan van M. Kruse.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Harm Osmers en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Wolfsburg.

LIVE Wolfsburg - Mainz 05 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt J. Wind VfL Wolfsburg 1-0
23' Rode kaart FSV Mainz 05 Rode kaart voor N. Tauer FSV Mainz 05
24' Penalty VfL Wolfsburg Penalty M. Kruse VfL Wolfsburg 2-0
35' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt M. Kruse met assist van R. Baku VfL Wolfsburg 3-0
42' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt J. Wind VfL Wolfsburg 4-0
47' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt M. Kruse met assist van Y. Gerhardt VfL Wolfsburg 5-0
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel D. Kohr voor J. Boetius FSV Mainz 05
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Martin voor A. Lucoqui FSV Mainz 05
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Hack voor M. Ingvartsen FSV Mainz 05
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel M. Papela voor A. Stach FSV Mainz 05
64' Wissel VfL Wolfsburg Wissel B. Bialek voor L. Nmecha VfL Wolfsburg
64' Wissel VfL Wolfsburg Wissel F. Nmecha voor X. Schlager VfL Wolfsburg
72' Wissel FSV Mainz 05 Wissel K. Onisiwo voor J. Burkardt FSV Mainz 05
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel K. Mbabu voor R. Baku VfL Wolfsburg
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel M. Philipp voor J. Wind VfL Wolfsburg
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel K. Paredes voor M. Kruse VfL Wolfsburg
81' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor D. Kohr FSV Mainz 05
82' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor A. Hack FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Mainz 05
Opstellingen Wolfsburg - Mainz 05
De opstellingen van Wolfsburg en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.