Nabeschouwing Bochum - Freiburg (1-2) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 10 maart 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Bochum het zondag 10 maart 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Vonovia Ruhrstadion in Bochum.

Via de Bochum - Freiburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bochum - Freiburg (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Bochum en Freiburg is onder leiding van scheidsrechter Marco Fritz geëindigd in een 1-2 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door Maximilian Eggestein, waarmee SC Freiburg met 0-1 de leiding nam. SC Freiburg vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Michael Gregoritsch op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist VfL Bochum 1848 de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Ivan Ordets. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want VfL Bochum 1848 kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Fritz, waardoor Freiburg dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Bochum - Freiburg 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bochum - Freiburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Bernardo VfL Bochum 1848
34' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Nicolas Höfler SC Freiburg
36' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Maximilian Eggestein met assist van Michael Gregoritsch SC Freiburg 0-1
42' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Maximilian Eggestein SC Freiburg
49' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Erhan Mašović VfL Bochum 1848
49' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Roland Sallai  SC Freiburg
46' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Philipp Hofmann voor Tim Oermann VfL Bochum 1848
53' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Michael Gregoritsch met assist van Ritsu Doan SC Freiburg 0-2
59' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Manuel Gulde SC Freiburg
60' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Lukas Daschner voor Philipp Förster VfL Bochum 1848
60' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Gonçalo Paciência voor Moritz Broschinski VfL Bochum 1848
62' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Ivan Ordets met assist van Kevin Stöger VfL Bochum 1848 1-2
69' Wissel SC Freiburg Wissel Lucas Höler voor Roland Sallai  SC Freiburg
69' Wissel SC Freiburg Wissel Florent Muslija  voor Vincenzo Grifo SC Freiburg
74' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lucas Höler SC Freiburg
75' Wissel SC Freiburg Wissel Lukas Kübler voor Matthias Ginter SC Freiburg
75' Wissel SC Freiburg Wissel Merlin Röhl voor Michael Gregoritsch SC Freiburg
82' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Anthony Losilla VfL Bochum 1848
83' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Christian Günter SC Freiburg
90' Wissel SC Freiburg Wissel Yannik Keitel voor Ritsu Doan SC Freiburg
92' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lukas Kübler SC Freiburg
Video hoogtepunten en samenvatting Bochum - Freiburg
Opstellingen Bochum - Freiburg
De opstellingen van Bochum en Freiburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bochum gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Freiburg zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.
Formatie 4-1-3-2
Coach Thomas Letsch
Formatie 4-2-2-2
Coach Christian Streich
Voorbeschouwing Bochum - Freiburg

Bochum en Freiburg treffen elkaar in de 25e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Fritz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bochum en Freiburg in de Bundesliga vond plaats op 21 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Freiburg. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Freiburg favoriet. 5 keer wist de ploeg van Bochum te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Bochum. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bochum 1
Winst Freiburg 5
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bochum op een 15e positie staat, terwijl we Freiburg terugvinden op de 10e plaats.