Nabeschouwing Borussia Dortmund - Augsburg (5-1) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 4 mei 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Signal Iduna Park in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Augsburg (5-1)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 5-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Borussia Dortmund kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Youssoufa Moukoko. Borussia Dortmund vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Donyell Malen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 29e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee Youssoufa Moukoko zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 32 minuten deed Rubén Vargas iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Augsburg werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 34e minuut nadat Marco Reus namens Borussia Dortmund de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 64e minuut en kwam op naam te staan van Borussia Dortmund speler Felix Nmecha, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Schröder en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Augsburg 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Youssoufa Moukoko Borussia Dortmund 1-0
10' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Maximilian Bauer FC Augsburg
20' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Donyell Malen met assist van Jamie Bynoe-Gittens Borussia Dortmund 2-0
29' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Youssoufa Moukoko met assist van Marco Reus Borussia Dortmund 3-0
32' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Rubén Vargas met assist van Arne Maier FC Augsburg 3-1
34' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Marco Reus met assist van K. Wätjen Borussia Dortmund 4-1
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel Nico Schlotterbeck voor Marius Wolf Borussia Dortmund
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel Karim Adeyemi voor Donyell Malen Borussia Dortmund
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel Salih Özcan voor Mateu Morey Borussia Dortmund
64' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Felix Nmecha met assist van Marco Reus Borussia Dortmund 5-1
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel Julian Brandt voor Marco Reus Borussia Dortmund
67' Wissel FC Augsburg Wissel Dion Beljo voor Phillip Tietz FC Augsburg
67' Wissel FC Augsburg Wissel Niklas Dorsch voor Rubén Vargas FC Augsburg
67' Wissel FC Augsburg Wissel Patric Pfeiffer voor Maximilian Bauer FC Augsburg
73' Wissel FC Augsburg Wissel Mert Kömür voor Arne Maier FC Augsburg
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marcel Sabitzer  voor Felix Nmecha Borussia Dortmund
77' Wissel FC Augsburg Wissel Arne Engels voor Tim Breithaupt FC Augsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Augsburg
Opstellingen Borussia Dortmund - Augsburg
De opstellingen van Borussia Dortmund en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Augsburg zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.