Nabeschouwing Borussia Dortmund - Darmstadt 98 (4-0) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 18 mei 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 18 mei 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Darmstadt 98. De wedstrijd wordt gespeeld in Signal Iduna Park in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Darmstadt 98 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Darmstadt 98 (4-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Darmstadt 98 is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 4-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Ian Maatsen, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Marco Reus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee Julian Brandt zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Borussia Dortmund in de 88e minuut, nadat Donyell Malen de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Darmstadt 98 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Darmstadt 98 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Christoph Klarer Darmstadt 98
30' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Ian Maatsen met assist van Marco Reus Borussia Dortmund 1-0
38' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Marco Reus Borussia Dortmund 2-0
45' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Klaus Gjasula Darmstadt 98
59' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Oscar Vilhelmsson Darmstadt 98
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Julian Brandt voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
61' Wissel Borussia Dortmund Wissel Donyell Malen voor Karim Adeyemi Borussia Dortmund
66' Wissel Darmstadt 98 Wissel Mathias Honsak voor Oscar Vilhelmsson Darmstadt 98
66' Wissel Darmstadt 98 Wissel Julian Justvan voor Marvin Mehlem  Darmstadt 98
67' Wissel Darmstadt 98 Wissel Thomas Isherwood voor Christoph Zimmermann Darmstadt 98
72' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Julian Brandt met assist van Jadon Sancho Borussia Dortmund 3-0
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel Jamie Bynoe-Gittens voor Jadon Sancho Borussia Dortmund
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marius Wolf voor Julian Ryerson  Borussia Dortmund
78' Wissel Darmstadt 98 Wissel F. Torsiello voor Tim Skarke Darmstadt 98
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel Felix Nmecha voor Marco Reus Borussia Dortmund
85' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fabian Schnellhardt voor Klaus Gjasula Darmstadt 98
88' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Donyell Malen Borussia Dortmund 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Darmstadt 98
Opstellingen Borussia Dortmund - Darmstadt 98
De opstellingen van Borussia Dortmund en Darmstadt 98 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Darmstadt 98 zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.